ヤクセル特選包丁

Japanese Knife Expert

Made in Seki Japan, Since 1932

דף הבית של סכיני יקסל יפן בישראל - יצרני סכינים יפנים מפלדת דמשק

חרשי הברזל מסאקי יפן

ההיסטוריה הרשמית של ייצור חרבות הסמוראים המפורסמות. בסקי יפן, החלה לפני כ- 780 שנה, בתקופת שושלת הקאמאקורה, לאחר שבאזור נשארו מרבית חרשי ברזל שהגיעו מכל רחבי יפן לקחת חלק בבניית אחוזת קברו יוצאת הדופן בממדיה של הקיסר החמישי נניטוקו וכך הפך אזור סאקי לבירת הפלדה של יפן, ומרכז תעשיית ייצור החרבות, מאז ועד 1876. צו קיסרי שאסר לבישת חרבות הקטין דרמטית את הביקוש לחרבות, ומרבית סדנאות החרשים פנו לייצור של סכיני מטבח, סכו"ם ומספריים שאיכותם זכתה להערכה גבוהה כתוצאה משילוב של השימוש במיטב חומרי הגלם עם יכולת טכנית גבוהה של עבודת חרשים מומחים בשיטות ייצור מסורתיות שפותחו וטופחו בטכניקות ייצור חרבות, והועברו מדור לדור במשך מאות שנים

חד - אבל הכי חד!

ב- Yaxell כל סכין מיוצרת פרטנית בידי בעלי מקצוע אוּמנים עם ידע וניסיון עצום בתהליך ייצור סכינים, שבחרו להקדיש חייהם להתמחותם, כך שגם אתם תחוו את האיכות והחדות הבלתי נתפשת כבר מן השימוש הראשון בסכין יפני איכותי מתוצרת יקסל יפן

הסיפור שלנו

חברת Yaxell תורמת לעיצוב תרבות המטבח בייצור סכיני מטבח ביפן מאז 1932, ומספקת מגוון סכינים יפניות מחושלות ברמה הגבוהה ביותר. סכיני פלדת הדמשק של יקסל יפן נפוצים ומוכרים במטבחים רבים בעולם, עוטרו בשבחים ופרסים, הוכתרו ראשונים במבדקים, ומשמשים את מיטב השפים כמו גם חובבי הבישול. הדור השלישי של משפחת יאמאדה, בעלי Yaxell, שמו לעצמם מטרה להציע למטבחי העולם את איכויות הלהב היפני, שחדותו יוצאת הדופן מייצגת את הדיוק בתרבות הקולינרית היפנית, ומבוסס על ידע וניסיון של דורות שנצבר עוד מימי חרשי חרבות הקטאנה, כשהם ארוזים בפלדות אל חלד מתקדמות

סדרות הסכינים
אנו גאים להציג את סכיני המטבח שלנו שנהגו, תוכננו ויוצרו בבירת הלהבים סאקאי ביפן. החל בסדרת הסכינים היפניות ההיברידית Dragon, המשך בסדרות סכיני פלדת הדמשק שלנו המוצגות בסדר עולה לפי מספר השכבות וה"קיפולים" בלהבי סדרת הסכינים:- סדרת SAYAKA עם 3 שכבות, סדרת ZEN עם 37 שכבות, סדרת RAN עם 69 שכבות, סדרת GOU עם 101 שכבות וסדרת Super GOU עם 161 שכבות

סדרת סכינים יפניות Dragon - להב בנוי מקשה אחת של פלדת ניטרוגן פלדת על שאינה מחלידה ובדרגת קשיות מדהימה של 63° רוקוול - סכין הבחירה לטבח המקצועי

סדרת סכינים יפניות SAYAKA מצוידים בלהב חיתוך חד ביותר, עשוי ליבת פלדה יפנית VG10 - סגסוגת פלדת אל חלד עטופה ומשולבות יחדיו ל- 3 שכבות פלדת דמשק

סדרת סכינים יפניות Zen - להב חיתוך מחושל מ-37 שכבות פלדת דמשק עם ליבת פלדת אל חלד יפנית VG10, חד ביותר ומעוטר במרקם קווי סנסואי וריקוע ייחודי מרהיב

סדרת סכינים יפניות RAN - להב חיתוך מחושל מ- 69 שכבות פלדת דמשק עם ליבת פלדת אל חלד יפנית VG10, חד ביותר, נבחר לסכין השף הטוב ביותר

סדרת סכינים יפניות GOU - להב חיתוך מחושל מ- 101 שכבות פלדת דמשק עם ליבת פלדת על יפנית מיקרו פחמנית SG-2, קשיות הכי גבוהה ללהב חד ועמיד ביותר

סדרת סכינים יפניות Super GOU - להב חיתוך מחושל מ- 161 שכבות פלדת דמשק עם ליבת פלדת על יפנית מיקרו פחמנית SG-2, קשיות הכי גבוהה ללהב חד ועמיד ביותר

זן ואומנות הסכין היפני

"...אדם שעובד במכונאות או ביציקה או בנפחות או בריתוך רואה "פלדה" כחסרת כל צורה. פלדה יכולה להיות בכל צורה שתרצה אם אתה מוכשר דיו..." רוברט מ. פירסיג - מתוך הספר זן ואמנות אחזקת האופנוע סכיני פלדת הדמשק של יקסל מציעים למטבחי העולם את איכות הלהב היפני, המייצג את הדיוק והתרבות הקולינרית היפנית, ומבוסס על ידע וניסיון של דורות שנצבר עוד מימי חרשי חרבות הקאטאנה עם חדות יוצאת דופן ותחזוקת להב נוחה הארוזים בפלדות אל חלד מתקדמות. אנו מאמינים שנוכל לסייע במציאת סכיני מטבח איכותיים, ולאפשר גם לכם ליהנות אצלכם במטבח מסכין מעולה המשלב פיסת מסורת יפנית במיטב חומרי גלם

תחזוקת להב של סכין יפני

להבי סכינים העשויים מפלדת דמשק משובחת הם קשים יותר, ולכן הסכינים חדים יותר, וגם יישארו חדים לזמן ממושך יותר, אך גם הסכין הטוב ביותר הופך בהדרגה עם השימוש, לפחות חד. כך שהשחזת היצרן תתאים לתקופה קצובה של שימוש (משך הזמן תלוי בהיקף ותכיפות השימוש, כמו גם הקפדה על כללי השימוש והתחזוקה), ונדרשת תחזוקה שוטפת של חדות הלהב. לתחזוקת הלהב הצטיידו במכשיר השחזה, או באבן השחזה איכותית. אנו מציעים אבן השחזה איכותית רטובה להשגת חדות להב מיטבית, ובלוק אחסון – לשמירה על חדות הסכינים והרחקתם מפגיעה לא רצויה

הייחוד של סכיני יקסל יפן

מה עושה את סכיני פלדת הדמשק שלנו לכל כך מוערכות? Yaxell Japan יצרני סכינים מפלדת דמשק משובחת, באיכות הגבוהה ביותר, בזכות שילוב חומרי גלם משובחים בשיטות ייצור מסורתיות שפותחו וטופחו בטכניקות ייצור חרבות, והועברו מדור לדור במשך מאות שנים. כל סכין מיוצרת פרטנית, בתהליך ייצור ידני, בידי המומחים והמנוסים בחרשי הברזל בסקי, יפן. מאז 1932 אנו מציעים מגוון סכיני מטבח מחושלות ברמה הגבוהה ביותר, נפוצים ומוכרים במטבחים רבים בעולם, עוטרו בשבחים ופרסים, הוכתרו ראשונים במבדקים, ומשמשים את מיטב השפים כמו גם חובבי הבישול

ייצור סכינים מופלאים ביפן - Yaxell

הליך ייצור הסכינים במפעלי הייצור של יקסל בסקי יפן, טכנולוגיה מתקדמת משולבת בייצור ידני ופיסת היסטוריה יפנית מעידן חרב הקאטאנה. מצגת היכרות עם סדרת סכיני העל החדשה של Yaxell סדרת סכינים יפנים Super GOU עם להב חיתוך מחושל מ- 161 שכבות פלדת דמשק עם ליבת פלדת על יפנית מיקרו פחמנית SG-2 בקשיות מדהימה של 63 Hrc - ללהב חד ועמיד ביותר

חד - אבל הכי חד...

כל חובב בישול מתחיל יודע שסכין הוא כלי העבודה העיקרי במטבח, אבל גם סכין משובח אינו שווה מאומה אם אינו חד. וכאן השאלה - כמה חד הסכין שלכם? אז התשובה שלנו ביקסל היא הכי חד!!!...ואת זה מדגים שף רסמוס מדנמרק בהינף איבחת סכין אחת שמבתק שלושה בקבוקי מים. ולא, אל תנסו את זה בבית אם אין לכם סכין של יקסל יפן. אנשים רבים סבורים שסכין חד הוא מסוכן - למעשה, ההיפך הוא הנכון. סכין קהה דורשת הפעלת כוח לחץ בחיתוך, ועלול לפצוע את החותך אם החליק על הירק. סכין חד יחתוך תמיד בנקודה בו הוצב, ובקו אותו מכוונת יד החותך, ובהתאם תוצאת החיתוך תהיה חלקה ואחידה