הוראות שימוש ותחזוקה אבן אפיה מינרלית

אבן אפייה מינרלית עשויה מגביש מינרל מסוג קורדיאריט והיא קלת משקל, אוגרת בתוכה חום רב כמו גם סופחת לחות על מנת להפיק עבורכם מאפה בציפוי מושלם ופריך. האבן עמידה בחום רב (עד 800 מעלות), ולכן מתאימה לשימוש גם על רשת המנגל, והופכת אותו כמו את התנור הביתי לטאבון של ממש, המאפשר אפייה מהירה של פיצות, פוקצ'ה, לחמים, פיתות, בייגל, טורטיות או כל דבר מאפה שטוח, המונח עליה, כמו בתנור לבנים מסורתי

תכונות מרכזיות: -

  • עמידה בחום של 800 מעלות
  • האבן אוגרת ומפזרת את החום בצורה אחידה לקבלת מאפה פריך
  • ניתן להוסיף גזרי עץ לעישון, לקבלת טעם מעושן
  • מתאים לשימוש בתנור אפיה או בגריל – מנגל 
  • אבן עגולה ואריחים עובי כ- 7 מ"מ, אבן מלבנית עובי כ- 10 מ"מ

אופן השימוש באבן אפייה מינרלית: -

להניח האבן על רשת בשליש גובה התנור, ולחממה בהדרגה לחום מרבי, במקביל להכנת הבצק והמאכלים. כאשר מניחים את הפיצה ישירות על האבן הלוהטת, הפיצה מתלהטת במהירות תוך שהיא סופגת את החום מהאבן, ונאפית תוך 5-7 דקות.

הוראות ניקוי לאבן אפייה מינרלית:

  • לחכות עד שהתנור מתקרר. זהירות! האבן לוהטת. להמתין שהאבן קרה לחלוטין לפני הוצאתה מהתנור.
  • יש להסיר שאריות בצק באמצעות סכין או שפכטל
  • אבן קרמית ניתן לנקות במים עם מברשת או סקוטש-ברייט. יש להימנע משימוש בסבון ובחומרי ניקוי, על מנת להימנע משאריות טעם סבון באפיה הבאה.
  • ניתן להניח שכבה של נייר אלומיניום על גבי האבן, למנוע הכתמתה ברטבי המאפים.
  • צבעה של אבן האפייה יכהה עם השימוש. תופעה זו הנה רגילה לחלוטין, ואינה משפיעה על ביצועי האבן באפיה

חשוב להקפיד – 

  • אין להכניס את אבן האפייה לתנור שחומם מראש
  • אם שטפתם את האבן במים – נדרש ייבוש מוחלט באוויר הפתוח ואין להכניסה טרם התייבשה
  • ווסתו את העלאת חום התנור שלכם בהדרגה כשאבן האפייה בתוכו - דאגו להעלות את הטמפרטורה בתנור למקסימום, באופן הדרגתי. מאחר ואבן האפייה מיועדת לספוח לחות, בחום של 100 מעלות משתחררת לחות זו מהאבן בצורת אדי קיטור. אם תהליך זה של שחרור הלחות מתרחש במהירות גבוהה מידי, "לצאת" מתוך האבן באידוי מאולץ, הוא עלול להוות שוק תרמי שתרומתו לסדיקת האבן תהיה גבוהה
  • חימום הדרגתי - יש לחמם את אבן האפייה בתנור בחום של 100 מעלות למשך 10 עד 15 דקות, ולאחר מכן להעלות את חום התנור למקסימום, למשך 35-40 דקות, טרם האפייה
  • לאפית עוגיות יש להקפיד ולהשתמש במגש אפיה, ולא ישירות על האבן
  • אין להשתמש באבן האפייה במגע ישיר עם גוף חשמלי חשוף בתנור או עם להבה ישירה (למשל בטאבון)
  • אין להשתמש באבן האפייה על גבי כיריים מכל סוג, או בתנורים עם להבה, מאחר ופיזור חום לא אחיד יגרום לסדיקת האבן. 
  • אין להניח על האבן פחמים או חומרי בעירה
  • בכל מגע עם אבן האפייה – השתמשו בכפפות עמידות חום לתנור, והרחיקו מהישג ידם של ילדים
  • כאשר סיימתם לאפות בתנור, והאבן עדיין חמה - אין לשטוף במים קרים, או להניח ישירות על משטח קר, בטרם האבן קרה לחלוטין

כל הזכויות שמורות © סושף ®