אנטומיה של סכין מטבח

סכיני מטבח נראים באופן כללי כמורכבים משני חלקים שהם ידית האחיזה והלהב, אך תאמינו או לא, שני חלקים אלה עשויים מרכיבים קטנים יותר, אך חשובים לא פחות בתרומתם ליעילות התפקוד הסכין בחיתוך, קיצוץ ופריסת המזון. ברגע שתבינו את ההיגיון של מבנה הסכין, יהיה לכם הרבה יותר קל לבחור את הסכין המושלם לצרכי הבישול שלכם. אמנם קיימים הבדלים חזותיים מובהקים כין סכינים שונות וסדרות סכינים, אולם מנקודת מבט של מבנה סכין המטבח, כל אחד מסכיני המטבח של Wusthof מעוצב בדייקנות מפלדה גושנית עם פחמן גבוה ועמידה בפני כתמים. רק קו ייצור הידיות, משקל הסכין ועיצובה שונים

אנטומיה של סכין שף

Handle & Tang – ידית אחיזה ולשון הלהב: הידית היא חלקו היציב של הסכין - זה שמאחסן את הלהב בבטחה. המקטע של הלהב המשתרע אל תוך הידית נקרא הלשון, ובמקרה של סכין לשון מלא - הידית מחוברת לחלק זה באמצעות פינים לאורך הידית. החלק של הסכין החודר אל תוך ולאורך הידית (הצד הנגדי של הלהב), המהודקת לסכין באמצעות פיני מסמרות (The Rivets) המחברים את הידית ללשון הסכין - להבי סכין המטבח הטובים יותר הם סכיני לשון מלאה (full tang) העשויים מיחידה פלדה אחת המשתרעת גם לאורך כל ידית הסכין. גם סכיני לשון חלקי נפוצים ביותר בשל מחירם הזול יחסית – אך האיזון שלהם פחות טוב והם אף נוטים יותר להינזק

The bolster – טבעת החיזוק: טבעת החיזוק ממוקמת בנקודת המפגש של הידית ולהב הסכין. צומת זו יוצרת את האיזון של הסכין ותורמת לאחיזה הנוחה של הסכין ביד. זהו חלק אינטגראלי של הסכין בנקודת חיבור הידית עם הלהב, המיועד לאיזון הסכין ביד המשתמש לחיתוך ללא מאמץ. וגם כמגן האצבעות: משמש כמנחה לאחיזת צביטה ומעניק אחיזה בטוחה ונוחה.

The blade - הלהב: מעוצב בדייקנות מגוש פלדה ומחוסם לקשיות של ° 58 Rockwell – זה "קצה העסק" של הסכין - אורכו של להב סכין שף ממוצע ינוע בין 20 ס"מ בסכין הסטנדרטי ועד לחנית של 30 ס"מ. בחרו בלהב  באורך מתאים לידכם, אך זכרו כי למרות שסכין ארוך יותר הוא יעיל יותר הוא אינו בהכרח טוב יותר עבורכם – ככל שהלהב ארוך יותר נדרשת מיומנות גבוהה יותר בטכניקת החיתוך

The spine of the blade – עקב הלהב או גב הלהב - מבוסס ומלוטש בקפידה כדי למנוע קצוות חדים העלולים לגרום לפציעות. גב הלהב צץ מיד בקצה הידית, וזהו החלק החזק ביותר בלהב, ומשקלו מאפשר לחוד הלהב ליצור מגע מלא עם המזון על קרש החיתוך.  אפשר אף להשתמש בגב הסכין לחיתוך עצמות.

(The Butt (heel of the handle – עקב הידית: עוזרת בטיפול בטוח ומבוקר בסכין.

The edge – החורפה: קצה הלהב – מושחז ומלוטש במיומנות לחדות במידה מרשימה.

The Tip – חוד הלהב: הקצה הקדמי של הסכין אליו מתנקזים החורפה וגב הלהב

Etching – הטבעה: לוגו הקלשון, נוסחת פלדה, השם WÜSTHOF ועיר המקור. הערובה הטובה ביותר לסכין מטבח איכותית

 

כל הזכויות שמורות© סושף®