הוראות שימוש ותחזוקה אקדח עוגיות מתכתי

חשוב!! כל הפעולות צריכות להתבצע באופן חלק ורציף, בהפעלת כוח מינימלי. אם נתקלתם בהתנגדות – עצרו ובדקו את עצמכם, דבר מה לא מכוון נכון. הפעלת כוח עלולה לגרום לשבר במכשיר

  • חממו את התנור מראש ל- 180 מעלות
  • מומלץ ליצור את העוגיות על גבי משטח עוגיות שציננתם במקרר למשך 30 דקות, ורק לאחר שימנתם אותו באופן אחיד, כל זאת טרם השימוש
  • משכו את בוכנת המכשיר לאחור עד לקצה. הקפידו לסובב את צידו החלק של ציר הבוכנה מול שן ידית האקדח על מנת שמשיכת הבוכנה לאחור תעשה באופן חלק
  • שחררו את טבעת ההברגה בפי אקדח העוגיות ומלאו את כל תוכן המיכל בבצק העוגיות שהכנתם (אין צורך לדחוס)
  • הכניסו את דגם דסקית העוגיה המבוקשת לתוך טבעת ההברגה, והבריגו אותם יחדיו למקומם בפי אקדח. שימו לב שחלקה הבולט של דיסקית העוגיה צריך לפנות החוצה.
  • לחצו מספר פעמים על הידית עד שהבצק יצא מפי האקדח באופן אחיד, והסירו את שאריות בצק זה הבולטות מפי האקדח, כך שפני דיסקית העוגיה יהיו נקיים
  • כעת, הצמידו את פי אקדח העוגיות מטה כלפי למשטח העוגיות, באופן כללי לוחצים ביד אחת על הידית, וביד השניה לוחצים את האקדח צמוד למשטח. רק לאחר לחיצה שלמה הרימו את פי האקדח  מהתבנית לצורך התנתקות הבצק (ככל שהבצק יבש יותר – נדרש להפרידו ידנית מהאקדח)
  • אופים את המגש המלא בעוגיות למשך 18-20 דקות בתנור בחום של 180 מעלות

הוראות ניקוי:-

  • אחרי השימוש יש לשטוף את האקדח על כל חלקיו במי סבון חמים.
  • שוטפים במי ברז זורמים ומייבשים היטב
  • אינו מתאים לשטיפה במדיח כלים

מתכון בצק עוגיות חמאה בסיסי:-

  • 500 ג קמח
  • 250 ג סוכר
  • 250 ג חמאה מומסת
  • קורט מלח
  • 80 מ"ל חלב
  • 3 חלמוני ביצה
  • 2 כפיות קקאו (אופציונלי)

מערבבים את הקמח, סוכר ומלח (ואם רוצים גם את הקקאו), בקערה לערמה מהודקת. יוצרים חור במרכזה, ושופכים לתוכו את הביצים ובוחשים היטב. כעת הוסיפו את החמאה המומסת ואת החלב. ולשים את הבצק ביד עד שהוא רך ואחיד לחלוטין

כל הזכויות שמורות © סושף ®