הוראות שימוש ותחזוקה מחבתות ברזל טבעי Iron FERRUM

מחבתות אלו עשויות 100% ברזל טבעי מחוסם בטמפרטורה גבוהה בכבשן, אידיאלים לטיגון ובישול, ולהשחמת ו"סגירת" בשר. במטבח מקצועי, הם אף משמשים לבישול במקורות חום גבוהים ביותר (כולל אינדוקציה)

הנחיות תחזוקה לפני השימוש הראשון במחבת ברזל:

  • יש לנקות היטב את הכלי במים חמים עם סבון, לשטוף היטב במים זורמים ולנגב ביסודיות
  • לאחר השטיפה, יש להניחו על הכיריים, לשפוך לתוכו כ-1 ס"מ של גובה שמן, ולחמם אותו למשך חמש דקות
  • שיפכו את השמן מתוך המחבת לכלי חיצוני (זהירות – השמן חם!)
  • נקו היטב ובזהירות עם נייר סופג את המחבת משאריות השמן 
  • כעת המחבת מוכן לשימוש

הנחיות לשימוש ותחזוקה שוטפת של מחבת ברזל:

  • לחמם היטב לפני השימוש בלהבה נמוכה עד בינונית
  • כשמטגנים מוסיפים מעט שמן כשהמחבת חמה
  • אין להשאיר מזון במחבת בתום השימוש 
  • למניעת קורוזיה ושימור תכונות המחבת: -
    • יש להקפיד ולרחוץ את המחבת במים חמים ללא סבון, ולייבש בנייר סופג. 
    • יש להקפיד על ייבוש מוחלט לאחר הניקוי והשטיפה, ולשמן קלות,  וזאת ע"מ למנוע כתמי חלודה 
    • טיפ:- ניתן להחזיר את המחבת לכיריים או תנור למס' דקות נוספות, להשגת ייבוש מוחלט. 
    • לאחסן במקום יבש ללא כל כיסוי כדי למנוע "הזעה" הגורמת לחלודה.
  • אם במהלך השימוש המחבת הופכת דביקה, או שמזון נדבק – יש לחזור על תהליך הכנתה לפני השימוש הראשון, והמחבת תהיה שוב מוכנה לשימוש

אזהרות:-

  • השימוש במחבת בחום מאד גבוה עלול לגרום לצריבה והידבקות של מזון למשטח, ובנוסף השארתו חשוף לחום גבוה לזמן ממושך עלולה לגרום לעיוות במחבת
  • ייבוש חלקי או אחסנה בתנאי לחות – עלולים לגרום להופעת כתמי חלודה על פני המוצר. ניתן להסיר את כתמי החלודה ע"י שפשוף בסקוטש, שטיפה וניגוב במטלית יבשה, ושימון מחדש (שכבה דקה בלבד, תוך הקפדה על ספיגת השמן בתוך המחבת), ולאחר מכן "שריפת" המחבת בתנור למשך שעה בחום מקסימלי ,וזאת על מנת ליצור שכבת  "מגן וציפוי" עד שהמשטח מקבל גוון שחור (חזרה על פעולת החימום בתנור - תביא לקבלת גוון כהה יותר)
  • כשהמחבת חמה יש לגעת בידית עם כפפה
  • יש להרחיק מהישג ידם של ילדים