הוראות שימוש ותחזוקה מחבתות וסירי נירוסטה

הוראות שימוש בסירים ובמחבתות מנירוסטה

פלדת אל-חלד "נירוסטה", היא פלדה המכילה מעט פחמן, ולפחות 10% תוספת כרום. עובי שכבת הכרום משתנה, אך עצם הימצאותה של שכבה דקה למדי, דיה להגן על המתכת מפני החלדה. יצרנים אחדים משפרים את עמידות המתכת, על ידי הוספת אלמנטים כגון ניקל וחנקן. משך חיי הנירוסטה הוא ארוך יחסית, והיא אף ניתנת למיחזור.
מאחר ונירוסטה היא מתכת אנרטית, המאפשרת שמירת היגיינה, וקלה לניקוי ותחזוקה – היא בחירה טבעית ליצור כלי בישול מקצועיים. כלים אלו עשויים לרוב פלדת אל-חלד מסוג 18/10 (סימן זה מעיד על תוספת של 18% כרום וניקל, החיוניים למניעת קורוזיה), ותחתיתם מורכבת ממבנה רב שכבתי (הכולל בסירים איכותיים, מתכת נוספת בעלת תכונת מוליכות חום), להולכת חום אחידה – וככאלה הם בנויים להישמר לשנים

הנחיות לשימוש ותחזוקה בסירים ומחבתות מנירוסטה

  • יש לחמם את הכלי באופן הדרגתי, ולהימנע מחשיפתו למכות חום חזקות
  • אין לחמם כלים ריקים ללא תכולת מזון
  • יש להימנע מחימום יתר – כלי נירוסטה שחומו עולה מעל ל-300 מעלות צלזיוס, עלול לשנות את גוון צבעו ולהיווצרותו של פגם אסטטי (למרות שהתופעה אינה פוגעת בביצועי הכלי ובאיכות התבשיל בו)
  • במהלך הבישול, כשמוסיפים מלח לתוך הכלי, יש להוסיפו רק לאחר שהמים בכלי רתחו, ולהקפיד על ספיגתו המלאה של המלח
  • למניעת קורוזיה ושימור תכונות של סירים ומחבתות נירוסטה:
    • יש להקפיד ולרחוץ את הכלים במים חמים עם דטרגנט (סבון) נייטרלי (שאינו מכיל כלור או חומרים אלקלינים), ומיד לייבש היטב בנייר סופג
    • יש להימנע משימוש בחומרי ניקוי המכילים כלור (כגון מלבינים למיניהם)
    • אין לאחסן בכלי מזונות חומציים ובמיוחד כאלו המכילים מלח, חומץ, עגבניות או לימון וכיו"ב
  • יש לעיין בעלון ההוראות המצורף למוצר

בתום הבישול בסירים ומחבתות נירוסטה:-

  • לאחסן את הכלים במקום יבש
  • אין לאחסן בכלי מזונות חומציים כאלה המכילים מלח, חומץ, עגבניות או לימון וכיו"ב
  • במידה ונעשה שימוש במדיח כלים, יש לנגב היטב ידנית את הכלים, מיד בתום סבב הניקוי במדיח, גם אם הם נראים יבשים
  • מומלץ לעיין בעלון ההוראות המצורף למוצר

כל הזכויות שמורות © סושף ®