הוראות שימוש ותחזוקה סיר לחץ קלאסיק

יתרונות סיר הלחץ קלאסיק
 משמר ויטמינים - עבור בריאותכם.
 חוסך אנרגיה וזמן - משך הבישול הינו שליש מזמן הבישול הרגיל.
 האוכל שלכם יתבשל בעדינות במיוחד, על ידי בישולו לזמן קצר יותר בלחץ הקיטור נטול החמצן
 חלקי הפלסטיק נשארים קרים - לביטחון המגע בזמן העבודה.
 שסתום טעמים - משמר טעמים טבעיים ואת צבעי האוכל.
 וסת בטחון נגד לחץ יתר - מקנה ביטחון בשימוש הסיר.
 בסיס רב שכבתי סופר-תרמי המתאים לשימוש ולספיגת חום מהירה ושווה מכל סוגי מקורות החום כולל אינדוקציה והלוגן.
 נבנה מנירוסטה (פלדת אל חלד) איכותית - מבטיח עמידות
 קל לטיפול ושימוש
הוראות לשימוש נכון
 לפני השימוש בפעם הראשונה, יש לנקות בקפידה את כל החלקים שיכולים לבוא במגע עם מזון.
 לפני כל שימוש, לוודא כי שסתום הלחץ, שסתום הבטיחות ואטם הסיליקון נקיים ועובדים כראוי.
 לאחר שהוספתם את מרכיבי המזון לסיר, הניחו אותו על מקור החום והמתינו לרתיחת הנוזלים. לעולם אל תניחו את סיר הלחץ ל"בישול יבש".
 הוסיפו מלח לפי הטעם ובחשו את רכיבי המזון. אנא בדקו שיש מרווח מספיק בין המזון המתבשל למכסה עם שסתום הבטיחות.
 הניחו את המכסה במקומו על הסיר, והקפידו לוודא כי האטם ממוקם בצורה נכונה
 סובבו את הידית בכיוון השעון עד שאחיזת המכסה הדוקה לחלוטין
 כאשר אדי לחץ הקיטור מתחילים לצאת דרך שסתום הלח, הנמיכו את עוצמת מקור החום. זמן הבישול מתחיל ברגע זה.
 ברגע שזמן הבישול הסתיים, הסירו את סיר הלחץ ממקור החום, והמתינו עד שהאדים הפסיקו לצאת מבעד לחורים של שסתום הלחץ. סכנה: לחץ הקיטור חם מאוד. הקיטור יוצא במאונך, הימנעו מלהניח את ידיכם מעל לשסתום הלחץ, ומצדדיו. המתינו בסבלנות עד שכל אדי הלחץ השתחררו, וחדלו לחלוטין לצאת מהשסתום.
 סובבו את ידית הפתיחה נגד כיוון השעון, והסירו את המכסה, כדי להגיע לאוכל המבושל
בטיחות
 טרם השימוש הראשון בסיר הלחץ, אנא קראו בעיון הוראות הבטיחות
 הקפידו לנקות ביסודיות את סיר הלחץ ואת המכסה שלו, בכל פעם לפני השימוש.
 לפני כל שימוש, בדקו שהתקני הבטיחות נמצאים כולם, ובסדר נכון (שסתום הלחץ, שסתום הבטיחות וטבעת האיטום)
 אין לאפשר לאדם שאינו מכיר היטב את אופן השימוש בסיר לחץ זה, להשתמש בו
 יש להיות זהירים במיוחד, כאשר משתמשים בסיר לחץ זה כאשר ילדים נמצאים בסביבה
 סיר לחץ זה יכול לשמש רק לצורך בישול מהיר, עבורו תוכנן. הסיר יכול לשמש כסיר רגיל רק בשימוש ללא המכסה. אין להשתמש בסיר בתנור אפיה או במיקרוגל.
 את סיר הלחץ צריך להניח אך ורק על הכיריים, בגודל כירה המתאים עבור קוטר בסיס הסיר. בעת שימוש בלהבה או עוצמת כיריים גבוהה, לחימום הסיר, הקפידו לשמור אותו תחת השגחה. להבת גז גבוהה מדי עלולה לגרום לנזק, למשל לידיות הסיר.
 לעולם אין לגעת בצד החיצוני של סיר הלחץ במהלך הבישול, כדי להימנע מסכנת כוויה. כל עוד הסיר עדיין חם, יש לגעת בו או להזיזו בזהירות רבה, ואך ורק באחיזת ידיות סיר הלחץ עצמו, ולא בידית שעל המכסה.
 סיר לחץ זה חייב להיות בשימוש בלוויית נוזלים, או שהוא עלול להיפגם.
 לעולם אין למלא בסיר הלחץ יותר מ -⅔ מתכולתו. אם רכיבי הבישול כוללים מזון שמתרחב בבישול או מבעבע (כמו אורז או קטניות) אין למלא את הסיר ביותר ממחצית תכולתו. מזונות מעין אלו נדרש להביאם לרתיחה בסיר כשאינו מכוסה, ולאחר מכן להסיר את הקרום שעשוי להופיע, ורק לאחר מכן לסגור את המכסה
 תחת לחץ, סיר הלחץ אינו מתאים לשימוש לצלייה או טיגון באמצעות שומן או שמן.
 בעת הכנה של למשל נקניקיות עם ציפוי מלאכותי, יש לנקבם טרם הבישול. אם העור אינו מחורר, הנקניקיות עשויות להתרחב בלחץ ועלולות להתפוצץ. ההתזות שינבעו מכך, עלולות לגרום לכוויות.
 אם בישלתם בשר עם העור שעליו מבלי לנקבו, הסירו אותו על מנת להימנע מכוויה

 הימנעו מלבשל בסיר הלחץ מזונות הנוטים לגרום להקצפה, כגון רסק תפוחים, ספגטי, שיבולת שועל כמו גם סוגים נוספים של דגנים. מאחר וחלקיקי מזונות אלו נוטים להסתחרר כלפי מעלה במהלך בישול, וקיים סיכון לחסימת שסתומי סיר הלחץ.
 אם התוכן המתבשל בסיר הלחץ - מעוך, יש לנער את הסיר בעדינות טרם פתיחת המכסה.
 במהלך בישול, עשויים להשתחרר פרצי קיטור, אנכית ממרכז שסתום הלחץ. אנא הקפידו לשמור מרחק ולהימנע ממגע עם אדים חמים אלו.
 כאשר סיר הלחץ חם ונמצא עדיין תחת לחץ, לעולם אין להפעיל כוח כדי לפתוח אותו.
 יש לאפשר לסיר הלחץ להתקרר היטב, לפני שניגשים לפתוח את המכסה. לחץ הקיטור שנאגר בסיר, חייב להשתחרר לגמרי במלואו, אחרת לא ניתן לפתוח את הסיר. אינו לערוך או לבצע שינויים בהתקני הבטיחות; מאחר ותחשפו לסכנת שריפה וכוויות. כאשר משחררים לחץ קיטור מסיר הלחץ, הקפידו לשמור את ידיכם, ראשכם וגופכם מנתיב הקיטור
 הקפידו להשתמש רק באבזרים מקוריים וחלקי חילוף או מכסים המיועדים לסירי לחץ מסדרה זו בלבד
 הימנעו לחלוטין משימוש בסיר הלחץ או אביזרים שהתעוותו או ניזוקו בכל דרך שהיא. במידה והבחנתם בנזק או בעיוות - אין להשתמש בסיר הלחץ בשום אופן.
 אם תיקונים נחוצים בכל עת, אנא צרו קשר עם שירות הלקוחות שלנו.
 סיר לחץ זה מתאים לשימוש בכל הסוגי הכיריים כולל אינדוקציה
 קוטר להבת הכירה (או העיגול המסומן) עליה מונח הסיר, חייב להיות קטן או שווה לזה של סיר.
 בכיריים גז, הימנעו שעוצמת הלהבה תעלה בהיקפה על קוטר הבסיס של הסיר
 בעת השימוש בכיריים עם משטח קרמי, הקפידו שבסיס הסיר נקי ויבש לחלוטין, טרם הצבתו על הכיריים
 אנא הקפידו לקרא בעיון את כל חוברת הוראות ההפעלה המצורפת לסיר, לפני השימוש בסיר הלחץ.
 תשומת ליבכם לפסקה העוסקת בבדיקה,בניקיון, ובטיפול בעזרי הבטיחות.
ניקוי והוראות תחזוקה של סיר הלחץ
 נקו את הסיר עם מים חמים בלוויית נוזל שטיפת כלים, ויבשו אותו ביסודיות.
 במידה והופיעו לאחר הרתיחה כתמים לבנים כל תחתית הסיר, אלה נגרמים בגלל קשיות קיצונית של המים. כתמים אלו ניתנים להסרה עם חומץ או בניקוי הסיר עם חומר ניקוי לנירוסטה
 אין להשתמש בחומרי ניקוי שוחקים או אגרסיביים כגון צמר פלדה לניקוי פנים או לניקוי חיצוני של הסיר
 את הסיר עצמו, ללא המכסה, ניתן לנקות במדיח הכלים. מכסה הסיר צריך תמיד ניקוי ידני
 אנא בדקו ששסתומי הלחץ והבטיחות, נעים בקלות ומסתובבים באופן חופשי
יש לקרוא בעיון את עלון ההוראות המצורף למוצר
אחריות ותנאי אחריות
 האחריות לסיר הלחץ הנה של היצרן LACOR MENAJE מספרד, למשך 24 חודשים, כנגד כל פגם ייצור, החל מתאריך רכישת הסיר, על פי חשבונית הרכישה המקורית
 מודגש כי האחריות לסיר הלחץ אינה תקפה לכל נזק שייגרם משימוש לא נכון בסיר הלחץ
כל הזכויות שמורות © סושף ®