סכיני ירקות משוננים

סכיני ירקות משוננים הם סכינים מאוד פופולריים לצרכי חיתוך של ירקות קטנים, פריסה ומריחה של בגטים או לחמניות, ופעולות חיתוך שגרתיות רבות, מאחר ולהב משונן יעיל לחדירת קרומים של כיכרות לחם קטנים, וקליפות של עגבניות. סכינים עם להב משונן עדיפים על פני להב מחודד (חלק) רק לביצוע פעולות חיתוך במשיכה בדומה לניסור, וגם זה בהקשר לחיתוך של חומרים עם קרום חלק, מעטה פריך ונוקשה או בחומר בעל מרקם סיבי. אבל מנקודת המבט של שף מקצועי, סכין ירקות משונן אינו כלי החיתוך האידאלי לחיתוך ירקות, מאחר ולהב משונן פועל כמסור ואינו באמת חותך באותה החדות, בדיוק ובשליטה בלהב של סכין מחודד. סכיני ירקות משוננים גם אינם מתאימים לקיצוץ יעיל של עלים ועשבי תיבול או בצלים, אבל מעבר להיותם סכין חיתוך טובה לעגבניות ושאר ירקות, הם הפתרון הזול והזמין לכל אלו שאין להם סכין מטבח חד איכותי, כפשרה שמאפשרת לחתוך כמות באמצעי שדורש פחות תחזוקת חידוד
השינון בלהב הסכין נועד לפרוץ קרום פריך ולהבקיע לתוך קליפת מזון, כאשר השיניים שבלהב מנקבות את החומר הנחתך ולאחר מכן שאר הלהב בא במגע וסולל נתיב ישר ומבוקר, בתנועות ניסור עדינות. כמו בכל סכין גם כאן המפתח לסכין איכותי הוא החדות. ככל שהלהב המשונן חד יותר, תהיה לכם שליטה טובה יותר בסכין, ותחתכו בקלות רבה יותר.
ההבדלים החזותיים בין להבי סכין משונן אחד לאחר, עשויים להיראות לא משמעותיים, אבל לצורת השינון ועומק הקשת שלו כמו גם למספר השיניים וצפיפותם על הלהב, יש השפעה מכרעת על חדות הלהב המשונן ויכולות החיתוך של הסכין.  להב סכין עם מבנה שינון לא יעיל, לא רק שיגרום לכם להיאבק בחיתוך, לחזור על פעולת הניסור הלוך וחזור מספר פעמים רב יותר, אלא גם להפעיל כוח מיותר שעלול לגרום להחלקת הלהב ולפציעת היד האוחזת במזון.
בעיקרון רוב הסכינים המשוננים מתחלקים בין שני סגנונות שינון עיקריים:- שינון קלאסי עם קצוות חדים לעומת שינון עם קצוות מעוגלים, אשר תיאורטית נועד ליצור יותר זוויות חיתוך כדי להשיג תוצאות חיתוך יעיל יותר וגם כדי להקנות עמידות ממושכת לחדות הלהב ולהתקהות איטית יותר.
החדשות שלנו עבורכם הן שלהב משונן עם קצוות חדים בצורת שפיץ הוא טוב יותר, ויעילותו עולה ככל שדפוס השינון שלו כולל קשתות עמוקות ורחבות יותר, וכפועל יוצא יש גם פחות שיניים לאורך הלהביעילות מבנה השינון של להב סכין ירקות משונן
ההסבר לכך הוא שכשחותכים בסכין אנו מפעילים כוח מטה בלחיצה על הסכין, וכוח זה מתפזר ומתחלק לאורך כל הלהב. ככל שהשינון הלהב צפוף יותר, ויש יותר שיניים לאורכו, כך מקבלת כל שן חיתוך בודדת פחות כוח. וזו גם הסיבה שלהבים עם פחות שיניים יחתכו בקלות רבה יותר את המזון. בלחץ על הסכין - קצוות השיניים שבלהב מנקבות את החומר הנחתך. בהמשך לכך, ככל שקשת השינון עמוקה ורחבה יותר, כך חלוקת הכוח המופעל מתפשטת גם על פני השטח של כל שינון, ואפקטיבי יותר בחיתוך. המבנה הקשתי גלי של השינון יוצר להב חד אפקטיבי ארוך יותר מלהב ישר, וגם החדות של להב כזה נשמרת לזמן ממושך יותר מכיוון שרק קצוות השיניים מעורבות במפגש האגרסיבי הראשוני  עם חומר הגלם הנחתך

סכין ירקות משונן צריך להיות עם להב באורך של 10 עד 14 ס"מ, נוחות האחיזה בידית גם היא חשובה כמעט כמו חדות הלהב - הסכין צריך להיות קל משקל ונוח לאחיזה בידית

כל הזכויות שמורות© סושף®