הוראות שימוש ותחזוקה פויקה

הנחיות לטיפול לפני השימוש הראשון בסיר פויקה

  • לרחוץ במים חמים וסבון את פנים הסיר והמכסה וליבש היטב
  • למרוח בשמן בישול את פנים הכלי והמכסה (אם קיים)
  • להכניס את הסיר לתנור (או לאש) בחום של 250 מעלות C למשך כשעה (רצוי לחזור על התהליך פעם נוספת, ורצוי לשים רדיד אלומיניום בתחתית התנור לקליטת טפטופי שומן)
  • לאחר ההכנה הראשונית, ניתן להתחיל לבשל בכלי (מובן שהכנה זו נדרשת רק לפני הבישול הראשון בלבד)

הנחיות תחזוקה לאחר כל שימוש בסיר פויקה

  • ליבש היטב הסיר לאחר הניקוי והשטיפה וזאת ע"מ למנוע כתמי חלודה
  • בתנאי לחות יתכנו כתמי חלודה וניתן להסירם ע"י שפשוף במטלית משומנת, ולאחר מכן לנגב במטלית יבשה, ולשמן מחדש
  • עם השימוש בכלי, הוא יקבל עם הזמן גוון שחור ושיקנה לו תכונות משופרות ולא-דביק
  • רצוי לחזור מדי פעם על פעולת השימון (אחת לשנה, ותמיד עם כלי נקי ויבש)
  • לאחסן במקום יבש ללא כל כיסוי כדי למנוע "הזעה" הגורמת לחלודה

כל הזכויות שמורות © סושף ®