סכין עגבנייה: מה זה ולמה אתם צריכים אחד כזה

סכין עגבנייה טוב נבדל מסכין לחם משונן או סכין ירקות בשני אופנים. סכיני לחם הם ארוכים יותר מסכין לעגבניות, שאורך להבם מגיע עד ל- 15 ס"מ בלבד. אורך זה מאפשר שליטה טובה יותר בלהב, תכונה חשובה בחיתוך של ירקות עדינים ועסיסיים כמו עגבניות. שנית, השינון של להב סכין  עגבנייה הוא הדוק וקטן יותר משינון של סכיני הלחם. באופן הדומה לשינון עדין של מסור, המאפשר חיתוך יותר מדויק. חלק מסכיני העגבניות מצוידים בצמד דוקרנים בקצה הלהב כדי לנעוץ את הלהב בפרוסות העגבנייה שנחתכו ולהרימן מקרש החיתוך שלכם

סכין עגבנייה 4110 מסדרת Classic של ווסטהוף דרייצק בפעולה
סכין עגבנייה מיועד לתת לכם להב חד לפילוח ופריסת עגבניות ופירות אחרים, שתוכנם רך יחסית, מבלי לפגוע במרקם. חיתוך עגבנייה שקליפתה חלקה וחלקה הפנימי רך, מהווה אתגר לסכיני שף ארוכים וכבדים ואף לסכיני לחם משוננים, במיוחד כשרוצים לקבל תוצאות חיתוך נקי עם פרוסות אחידות בעוביין – לכן אתם צריכים סכין עגבנייה איכותי עבור הטעם, עקביות ונראות של האוכל שתכינו
חשוב לשים לב, בעזרת סכין עגבניות משונן, אתם חותכים על ידי החלקת להב הסכין ומשיכתו הלוך וחזור על פני העגבנייה, ולא דוחפים אותו בלחיצה מטה – באופן שימחץ את העגבנייה! אז תנו לסכין לעשות את העבודה, ולכם יישאר ליהנות מפרוסות עגבנייה מושלמות עגולות ומרשימות

 

כל הזכויות שמורות© סושף®