כדי ליצור את סדרת סכיני שף WÜSTHOF Performer, המעצבים ביורן ברגר ודומיניק טראוטמן נעזרו בארבעה שפים מובילים. מדוע? הם יודעים ששלמות תלויה בפרטים הקטנים, כאלו שרק מאסטר שפים ישימו לב אליהם.
בטח תופתעו לגלות שפלדת אל חלד הנירוסטה שכולנו מכירים ממגוון יישומים ושימושים יומיומי וחיוני, פותחה בסה"כ רק לפני כמאה שנים בתחילת המאה ה- 20, כאשר בשנת 1912 נרשמו הפטנטים הראשונים על פלדות אל חלד, לאחר שהתגלה כי נוכחות של כרום בסגסוגת פלדה בכמות מספקת (
טכנולוגית השחזת הלהב הייחודית של ווסטהוף דרייצק PEtec - Precision Edge Technology היא קפיצת המדרגה הטכנולוגית המשמעותית ביותר בייצור סכינים שלהביהם חדים אף יותר. טכנולוגיה זו מספקת להב חד יותר באופן משמעותי, ואף נשמר בדיוק ולזמן ממושך יותר ממרבית הסכינים אחרים.
משפחת יאמאדה, הבעלים של מפעלי סכיני יקסל יפן, והדור השלישי המוביל את החברה בראשות יאמאדה סאן, שמו לעצמם מטרה להציע סכיני מטבח איכות תוצרת יפן, המייצגים את הדיוק ותרבות הקולינרית היפנית ומבוססים על ידע וניסיון של דורות שנצבר עוד מימי חרשי חרבות הקטאנה, ולהציע למטבחי העולם את איכויות הלהב
סכיני מטבח נראים באופן כללי כמורכבים משני חלקים שהם ידית האחיזה והלהב, אך תאמינו או לא, שני חלקים אלה עשויים מרכיבים קטנים יותר, אך חשובים לא פחות בתרומתם ליעילות התפקוד הסכין בחיתוך, קיצוץ ופריסת המזון.
קשיות החומר (Hardness) היא תכונה פיסיקלית של המתכת, שנמדדת בתעשיית הסכינים בסולם רוקוול (Rockwell Scale), המשמש לבדיקת קשיות יחסית של מתכות. באופן כללי, בדיקות קשיות Rockwell נעשית על ידי מדידת עומק החדירה של חרוט יהלום, בכוח קבוע, לתוך המתכת הנבדקת.
מותג הסכינים ווסטהוף דרייצק - מסולינגן גרמניה, מוביל את הסטנדרט העולמי בייצור סכיני מטבח, ומוכר כבר יותר מ-200 שנה בעולם כולו, כשם נרדף לאיכות וחדות של סכיני שף תוצרת גרמניה
הסרט סוקר את מפעלי ייצור הסכינים המרשימים של Wusthof בסולינגן גרמניה: סקירת תהליכי הייצור ממחלקת העיצוב והנדסת המוצר, דרך מחלקות הייצור השונות התכה וקירור המתכת וחישולה, השחזה ליטוש והברקה, תחריט ובקרת איכות ועד אריזה ואחסון