משטחי חיתוך מעץ הם מוצר זמין ומאוד פופולרי במטבחים רבים בישראל. הם נעימים וחמים במראה, ומרבית סוגי העץ השונים הם ידידותיים לסכינים, ומגיעים במגוון רחב של גדלים ועוביים - מקרש ועד לוח בוצ'ר עבה
חדות של סכינים - עם השימוש בסכין ובחלוף הזמן, אפילו הסכין האיכותי ביותר יאבד את חדותו, ויכולת החיתוך שלו תיפגם. שימוש במוט פלדת השחזה לתחזוקת להב שוטפת, יאריך את משך חדות הסכין שלכם כדי שתוכלו לחתוך עם הסכין בקלות.
אבן השחזה רטובה (Japanese Whetstones) הנה אמצעי ההשחזה המוערך והאיכותי ביותר הקיים בשוק להשחזה, חידוד ושימור חדות להב מיטבית, במיוחד לסכיני שף יפניים עם פלדה בקשיות גבוהה
תחזוקת להב ושמירת החדות של סכין שף יכול להיות עניין מורכב. רק כשבאמת מבינים מה המשמעות של חידוד עם שטול (מוט השחזה) עבור תחזוקת חדות של סכיני שף – העניין גם יתבהר. ורק אז כדאי לכם לבחון ולבחור את סוג השטול שיתאים לכם
זה ממש לא משנה כמה עולים סכיני המטבח שלכם, ואפילו אם אתם ממש אבל ממש מהמקפידים על תחזוקת הסכינים, חשוב שתדעו שהחדות של סכיני מטבח תקהה עם השימוש, זה מהלך טבעי, והשאלה העיקרית שצריכה להטריד אתכם היא באיזו תכיפות חדות סכין יקהה, ותידרשו להשחזת הסכין.
"בשלנים מקצועיים מתייחסים אל הסכינים שלהם כפי שכנרים מתייחסים אל הכינור האישי: שומרים עליהן בקנאות ונושאים אותן עמם לכל משימת בישול" דורעם גנט, הארץ, גלריה, 12/01/2007
שמירה על חדות הסכינים היא הדרך הטובה ביותר להבטיח את אריכות ימיהם...קצה הלהב החד של סכין שף נקרא באנגלית Sharp edge, ובעברית "חורפה" – שמשמעו סכין שף עם להב חיתוך חד, אשר יחתוך תמיד בנקודה בה הוצב, ובקו אותו מכוונת יד החותך, כאשר קיימות טכניקות מגוונות בהן ניתן להשתמש כדי לתחזק את השחזת
אחסון נאות של סכיני מטבח הוא היבט חשוב אם ברצונכם לשמור על הסכינים שלכם במצב מעולה לזמן ממושך, כאשר העקרונות המנחים באִחסון סכיני מטבח הנם אחסון בסביבה נקיה, יבשה ו"נושמת", הגנה על הלהב במניעת חיכוך בין להב סכיני מטבח לסכו"ם רגיל או אביזרים מתכתיים אחרים, בטיחות בנגישות לסכיני מטבח, הר
כיצד לטפל בסכיני המטבח שלכם? סכיני מטבח הם כלי עבודה מדויקים ובאיכות הגבוהה יותר, ומיועדים לשרת אתכם להשתמש בהם בהנאה למשך זמן ממושך. אך חשוב לדעת שסכיני מטבח נוטים להינזק אם אינם מטופלת כראוי.