איך לבחור תבנית לצלייה בתנור

תבניות צלייה בתנור משמשות לצלייה של מנות עוף, ירקות ונתחי בשר

סוג המתכת ממנו עשויה תבנית הצלייה הנו גורם חשוב שמשפיע על הביצועים שלה

למרות הדעה הרווחת שחום התנור עוטף את התבשיל, לחומר המתכתי ממנו עשויה תבנית צלייה, כמו גם לעובי הדופן ומשקל התבנית יש השפעה רבה על הולכת חום ובקרת טמפרטורה. עובי החומר של משטח צליה פלנצ'ה ומוליכות החום של סוג המתכת ממנו הוא עשוי, הם פקטור משמעותי ביותר המשפיע על אגירת החום ואחידות פיזורו במשטח. המשקל והעובי תורמים לביצועים המעולים של התבנית, והנם המפתח להשגת תוצרי צלייה מעולים, שיתנו לכם מנת עוף ותפוחי אדמה מבושלים בצורה מושלמת ומושחמת היטב.

כמה גורמים תורמים לכך שתבנית צליה תתפקד היטב

  • כאן ישחקו תפקיד משמעותי תבניות צליה מפלדת אלחלד או מחומרים איכותיים כמו יציקת אלומיניום טהור ועובי דופן עבה יותר – משובח יותר. תבנית צלייה מיציקת אלומיניום, מוליך חום בצורה טובה מאוד ומגיעה עם ציפוי נוגד הדבקה (נון סטיק)
  • חשוב להקפיד בבחירת תבנית צלייה עם ציפוי טפלון, שהציפוי אינו מכיל PTFE העלול להתפרק ולשחרר אדים רעילים בטמפרטורות גבוהות
  • בישול גם על כיריים - חלק מתבניות הצלייה מאלומיניום יצוק מתאימות לבישול גם על הכיריים, ותבניות צליה אחדות אף בכיריים מסוג אינדוקציה, כך שתוכלו להשתמש בתבנית, ללא צורך בכלי נוסף, גם ל"סגירת" בשרים והסמכת רטבים
  • העדיפו תבניות צלייה עם משטח פנימי שטוח לחלוטין - תבניות צלייה עם שקעי איסוף שומנים המוטבעים במשטח התבנית או בהיקפו, הן בעייתיות יותר ויאתגרו אתכם במהלך הצלייה. זה גורם לצלייה והשחמה לא אחידה, מאחר והשומנים מתנקזים לאזורים מסוימים בתבנית, ויגרום לכם לצורך להתערב ולנייד רכיבים בתבנית במהלך הצלייה, או לטלטל את התבנית ע"מ לפזר את השומנים
  • הגודל כן קובע – בחרו תבנית מלבנית עם ממדים נדיבים, כך שמצד אחד לא תיאלצו לדחוס ולערום את גודל המנה שאתם מכינים, ומנגד שתתאים להיכנס בגודל לתוך מידות התנור שלכם (מודדים גם את הידיות, אם הן בולטות מהתבנית)
  • צבע התבנית משפיע - תבניות צלייה כהות סופגות ומקרינות חום רב יותר מתבניות מפלדת אלחלד נירוסטה שצבען בהיר. המזון בתבניות צלייה כהות נוטה להתבשל מהר יותר, ונדרש לעקוב מקרוב אחר התקדמות הצלייה ע"מ להימנע מחריכה
  • אחיזה בטוחה בניוד התבנית – בחרו תבנית עם ידיות או משטחי אחיזה יציבים ורחבים מספיק, במיוחד שאתם אוחזים בה עם כפפות חום על הידיים

ולסיום, תנור אפיה עם חום יציב ומדויק הוא חלק בלתי נפרד מהצלחת צליית התבשיל בו. מומלץ לכם להשתמש במד חום לוודא שאתם בטמפרטורה המתאימה של התנור ושל התבשיל בתבנית

כל הזכויות שמורות© סושף®