הוראות שימוש ותחזוקה קומקום נירוסטה

כללי –
 אנא קראו את הוראות השימוש והתחזוקה בעיון
 שיטפו את הקומקום במי סבון פושרים, טרם השימוש הראשון
 הקפידו להניח את הקומקום על גודל להבת הכירה המתאים, ובכל מקרה לא גדול יותר מקוטר 22 ס"מ
 בשימוש בכיריים עם להבת גז, יש להקפיד שגודל הלהבה מותאם לתחתית הקומקום, ובכל מקרה אינו במגע ישירות עם דפנות הקומקום. אי הקפדה על גודל הלהבה כאמור, עלול לגרום לשינוי גוון דפנות הקומקום (התחמצנות)
 נירוסטה מוגדרת כבעלת עמידות גבוהה יחסית בפני שִתּוּך (קורוזיה/החלדה) והכתמה, בזכות שכבת קרום דק הנוצרת כאשר הכרום נחשף לחמצן. שכבה זו אינה חדירה למים ולאוויר, ולכן מגינה על המתכת מפני החלדה, ומקנה לה מראה מבריק. עם זאת חשוב להבין כי נירוסטה אינה בעלת עמידות מוחלטת בפני החלדה, במיוחד אם נמנע מגע של הכרום עם חמצן, כמו במקרים בהם התלכלך מייבש הכלים, או נוצרה שכבת אבנית עליו, ומשקעי מינרלים - אזי לא יכולה להיווצר שכבת הקרום המגן
 אין להשאיר קומקום ריק על כיריים חמות
 חימום יתר של הקומקום עלול לגרום להכתמה ושינויי גוון. בקרות אירוע מעין זה, פשוט השרו את הקומקום במים חמים, עד שניתן להסיר את הכתמים באמצעות שפשוף במטלית

ניקוי –
 שיטפו את הקומקום במים וסבון כלים רגיל
 אין להשתמש לניקוי הקומקום בכלים מתכתיים או בכלים חדים או באמצעים שוחקים כמו צמר פלדה וכדומה, או בחומרי ניקוי אגרסיביים כמו מסירי שומנים
 באזורי מגורים בהם מי השתייה קשים, עלולים להופיע משקעי מינרלים כמו אבנית וקלציום, על התחתית ובדפנות. הסירו את האבנית באמצעות שימוש בחומץ טבעי או לימון
 חשוב להקפיד לנקות ולהסיר באופן שוטף לכלוך, ומשקעי אבנית, וכמו כן להימנע מלהניח במגע עם הקומקום חפצים המכילים ברזל, ועלולים להכתימו
 אם הופיע כתם בקומקום, ברוב המקרים נקודות אלו ניתנות להסרה בקלות עם חומר ניקוי לנירוסטה. השתמשו בחומר ניקוי לנירוסטה, בתקן מזון, על מנת להסיר את ההכתמה, והקפידו על הוראות התחזוקה לעיל
 שטיפת הקומקום במדיח כלים עלולה לגרום לדהיית צבע חלקי הפלסטיק
כל הזכויות שמורות © סושף ®