הוראות שימוש ותחזוקה ווק פלדת פחמן יפני Pre Seasoned

ווק זה מוגן בציפוי מגן זמני, המיועד להסרה לפני השימוש הראשון

ווק זה מוכן לשימוש כמעט מיידי. מאחר והכלי טופל (Pre Seasoned), נחסך מכם הצורך ליצירת גימור הנון סטיק הטבעי הכהה. הכלי טופל פעמיים בתהליך הכנתו לשימוש (Seasoning), באמצעות הספגת הברזל בשמן, וחשיפתו לחום גבוה בתנור, לקבלת מרקם חיצוני אחיד ומושחר, המעניק לברזל תכונות נון סטיק וניקוי קל.
הווק מתאים לשימוש בכל סוגי הכיריים ובתנור.

בטרם שימוש:-
 על מנת להסיר את שכבת המגן הפנימית, יש למלא במים מחצית עד שני שליש מפנים הכלי, ולהרתיחם למשך 5-7 דקות, מעל להבת הגז, עד לחריכת הציפוי והסרתו.
 לשפוך את המים מתוך הווק, ולשפשף באופן נמרץ את שאריות הציפוי מתוך הווק ומבחוץ, עם סקוטש ומי סבון חמימים.
 לשטוף במים חמים, לנגב ולייבש היטב

הנחיות לשימוש ותחזוקה:
 לחמם היטב לפני השימוש
 אין להשאיר כלי רטוב – ללא ייבוש
 אין להשאיר מזון במחבת בתום השימוש, ויש להקפיד ולהסיר בניקוי את כל שאריות המזון
 למניעת קורוזיה ושימור תכונות המחבת:
o יש להקפיד ולרחוץ את המחבת במים חמים ללא סבון, ומיד לייבש בנייר סופג.
o יש להקפיד על ייבוש מוחלט לאחר הניקוי והשטיפה, ולסיום לשמן קלות (אפשר ורצוי כשהווק עדיין חם), וזאת ע"מ למנוע כתמי חלודה.
o טיפ:- ניתן להחזיר את המחבת לכיריים למס' דקות נוספות, להשגת ייבוש מוחלט, לפני השימון.
o שימוש בסבון פוגע ביעילות ה- Seasoning. אם שטפתם את הווק בסבון - יש לחזור על טיפול ה- Seasoning
 הווק אינו מתאים לשטיפה במדיח כלים
 לאחסן במקום יבש ללא כל כיסוי כדי למנוע "הזעה" הגורמת לחלודה
 פעם בשנה, יש לבצע טיפול כללי (Seasoning) - על ידי חזרה על הטיפול שלפני השימוש הראשון (כפי שמתואר בהנחיות לעיל)
 בתנאי לחות יתכנו כתמי חלודה וניתן להסירם ע"י שפשוף במטלית משומנת, ולאחר מכן לנגב במטלית יבשה, ולשמן מחדש.
 ייבוש חלקי או אחסנה בתנאי לחות – עלולים לגרום להופעת כתמי חלודה על פני המוצר. ניתן להסיר את כתמי החלודה ע"י שפשוף בסקוטש, שטיפה וניגוב במטלית יבשה, ושימון מחדש (שכבה דקה בלבד, תוך הקפדה על ספיגת השמן בתוך המחבת), ולאחר מכן חזרה על תהליך ההכנה הראשוני בחום (Seasoning)
הערה חשובה:- אם מכניסים את הווק לתנור, יש להקפיד לפרק את ידיות העץ, טרם הכנסת הכלי לתנור (או חשיפה למקור חום הגדול מתחתית הכלי)!!!
כל הזכויות שמורות © סושף ®