כיצד להשחיז סכינים משוננות?
לעיתים קרובות אנו נשאלים מהי הדרך הטובה ביותר לשמירת החדות של סכינים משוננות?
אם אתם משקיעים בסכינים טובות, מומלץ לדאוג לתחזוקת הלהב ולהשקיע גם בכלי החידוד הטובים ביותר. מרבית הסכינים בעלות חוד להב חלק כמו סכיני שף או סכיני פריסה, מאבדות די מהר את חדותן, ולכן מקבלות את מירב תשומת הלב בכל הנוגע להשחזה ותחזוקה. לעומתן, סכינים משוננות אמנם אינן דורשות תחזוקה רבה, אך גם להבים משוננים דורשים חידוד ותחזוקת להב על מנת שלא יתקהו
לעיתים קרובות אנו גם נשאלים האם ניתן להשחיז סכין משוננת?
והתשובה הפשוטה היא כן. סכין משוננת דורשת תחזוקה שוטפת עם שטול, ואם אתם חשים בירידת חדות החיתוך ונדרש מכם הפעלת כוח – זה הזמן להשחיז את הלהב המשונן
סכין משוננת חותכת בעצם כמו מסור, בעזרת השיניים המחודדות, והקשתות המחברות ביניהן. השיניים המחודדות שבולטות לאורך הלהב, מבקיעות את החומר הנחתך, והקשתות עוקבות אחריהן בחיתוך לאורך המזון. מבנה השיניים הבולטות הוא זה שעושה את מרבית הניסור/חיתוך הוא גם הסיבה בגללה סכין משוננת נשארת יעילה לזמן ממושך יותר. הקשתות בין השיניים פוגשות פחות חיכוך בחומר, ולכן מתקהות לאט יותר
איזה משחיז סכינים מתאים להשחזת סכין משוננת?
שטול / מוט השחזה – מתאים לתחזוקת חדות הלהב לכל אורכו, למרות שאינו משחיז את הסכין אלא מיישר את קצוות הלהב, מוט השחזה איכותי ייתן לכם כלי נפלא לשימור חדות הלהב לאורך זמן. הסוד הוא פשוט – העבירו את הסכין על השטול מצידו האחורי של שינון הלהב – כך תיישרו את חורפת הלהב ותישמרו א הקצה המשונן מיושר ללא פגע (מומלץ לעקוב אחר סרטון ההדרכה של שף מייק)
ישנם בשוק לא מעט משחיזים מכנים ספציפיים שמתאימים להשחזת סכינים משוננים, אבל קחו בחשבון שאלו ישחיזו בעיקר את השיניים הבולטות מן הלהב. דוגמאות למשחיזים מתאימים של ווסטהוף – דגם 4347 ודגם 4348
אנו ממליצים למסור את הסכין המשונן שלכם אחת לכמה שנים, לשרות השחזת סכינים מקצועי, שיטפל גם בהשחזת קשתות הלהב, וישיב עטרה ליושנה, כך שהסכין המשוננת שלכם תחזור לחדות בית החרושת