מדריך לבחירת ווק

ווק משמש בעיקר לטיגון תוך הקפצה או בחישה לבישול מהיר של מרכיבים חתוכים בחום גבוה, כלומר חשיפה לחום גבוה למשך זמן קצר יחסית. כדאי לדעת כי ווק הוא כלי שימושי גם לאידוי, השחמה ובישול איטי, ואף לטיגון עמוק

ההיצע הגדול של מחבתות ווק שונים, ופערי המחירים ביניהם פשוט מבלבלים. אז על מה להקפיד, ואיך בוחרים מחבת ווק איכותי לבישול בריא שגם יהיה בעל אורך חיים ועמידות גבוהה?

מהן התכונות החשובות לבחירה של ווק מומלץ?

  • גודל - חשוב לבחור ווק רחב מספיק ולא קטן מקוטר 30 ס"מ בפתחו העליון - מאחר ומחבת ווק משמש לבישול המשלב בחישה והקפצה של רכיבים, וחלקם אף רכיבים נפחיים (כמו רצועות כרוב, אטריות וכיו"ב). בנוסף, שימוש בווק קטן יקשה על הכנת מנות שמשלבות למשל נתחי בשר, שבמקום שתוכלו לפרוס ולהניח אותם בשכבה אחידה על תחתית הווק, הם נערמים, ואתם תסיימו עם הנוזלים שלהם זורמים ומאדים, במקום שתקבלו צריבה והשחמה. כמו-כן אם אתם מתכוונים להשתמש בווק לאידוי של ירקות, דגים ובשרים ולהניח על הווק סטימר במבוק לאידוי – קחו בחשבון את קוטרו על מנת שתוכלו להניחו בבטחה
  • צורה - הווק האסיאתי המסורתי עשוי במבנה עגול כולל התחתית שלו, כדי לאפשר תנועת בחישה והקפצה רציפה. אולם כדי לבשל בווק כזה במטבח ביתי מערבי תצטרכו להצטייד במתאם או בכיריים גדולות מתאימות, וגם אז ווק עגול יתנדנד ויהיה לו יחסית מעט מגע ישיר עם מקור החום. הווקים עליהם אנו ממליצים הם בעלי תחתית חיצונית שטוחה Flat Bottomed Woks, כך שהם מותאמים לכיריים ביתיות, ויעבירו את החום במלואו
  • הציפוי של פנים הווק - חשוב לבחור ווק עם ציפוי לא דביק עמיד, כזה שלא יישרט לכם כבר אחרי כמה שימושים, מאחר והמרכיבים בבישול בווק הם יותר דביקים, וגם כי הבישול בווק דורש יותר בחישות וחשוב שרכיבי המזון לא יידבקו אליו
  • העברת חום - אגירת החום של החומר ממנו עשוי הווק והעברתו הנם המפתח לקבלת מנת חום הגונה, שתתבטא במנות איכותיות וטעימות יותר, ובצריבה והשחמה אחידה של רכיבי הבשר כשתזדקקו לזה. הווקים המצטיינים בהעברת חום יהיו עשויים מפלדה רב שכבתית או מיציקה איכותית

ווק הוא אמנם תבנית הבישול המסורתית של המטבח האסיאתי, אך חשוב שתדעו כי ישנם הבדלים מהותיים בין ווק אסיאתי מסורתי למחבת ווק מודרני:-

  • הווק האסיאתי המסורתי עשוי במבנה עגול כולל התחתית שלו, כדי לאפשר תנועת בחישה והקפצה רציפה. אולם כדי לבשל בווק כזה במטבח ביתי מערבי תצטרכו להצטייד במתאם או בכיריים גדולות מתאימות, וגם אז ווק עגול יתנדנד ויהיה לו יחסית מעט מגע ישיר עם מקור החום. הווקים שאנו מציעים הם בעלי תחתית חיצונית שטוחה Flat Bottomed Woks, כך שהם מותאמים לכיריים ביתיות
  • מהווק האסיאתי המסורתי עשוי פלדה פחמנית, והוא דורש תחזוקה מוקפדת פן יחליד. בטיפול בווק מפלדה פחמנית חשוב לבצע Seasoning עוד לפני השימוש הראשון, על מנת ליצור שכבת מגן לא דביקה באופן טבעי, ומאד חשוב להקפיד בתום כל שימוש על ייבוש מוחלט, ולשמן את הווק כדי למנוע כתמי חלודה. ולכן אנו ממליצים למשתמש ביתי להימנע מווק עשוי מפלדה פחמנית

כל הזכויות שמורות© סושף®