מדריך לבחירת מחבתות פסים גריל

כשאתם מכינים אומצות לכמה סועדים בלבד, זה ממש נוח ופשוט לצלות את הבשר במחבת פסים מחבת גריל על כיריים. למרות שצלייה במחבת גריל אינה יכולה לשכפל ממש את טעמו של הסטייק שנחרך בלהבה הפתוחה על המנגל, מחבת פסים איכותי יצרוב טעמי גריל בבשר, דגים וירקות, והתוצאה יכולה להיות טעימה מאד והרבה יותר בריאה מצלייה בלהבת המנגל

אז על מה חשוב להקפיד במחבת פסים גריל, כדי שתקבלו נתח בשר טעים בצלייה?

  • שהפסים במחבת גריל יהיו בולטים באופן ניכר מהמשטח,  ולא שטוחים. חשוב שגובה רכס הפסים יבלוט מהמשטח בלא פחות מ- 3 מ"מ, גבוה יותר יהיה אף משובח יותר ויאגור חום רב יותר על אותו גודל נתון של מחבת
  • מחבת עם אגירת חום טובה - משמעותי במיוחד לקבלת חום מתאים לצלייה. דפנות עבות יותר וחומר עם מוליכות חום טובה יותר – הם ערובה לסטייק איכותי וטעים יותר

הרעיון שמאחורי מחבת גריל פסים הוא ריכוז חום גבוה לצריבת הבשר, ועל ידי רכסי הפסים הבולטים לרוחב משטח הצלייה של המחבת:-

  • יוצרים שטח פנים גדול יותר שאוגר חום רב יותר באותו שטח נתון של מחבת (לעומת מחבת חלק)
  • מרחיקים את הבשר הנצלה מהנוזלים שנאגרים בתחתית המחבת כדי לקבל אפקט צלייה מושלם

על מנת לקבל ביצועי גריל טובים - מחבתות פסים מומלצות צריכים להיות עם פסים בגובה שינוע בטווח שבין 3 ל- 5 מ"מ. ככל שפסי הגריל במחבת בולטים יותר מהמשטח, ייאגר במחבת חום רב יותר, ויתקבלו סימני גריל צרובים אחידים וברורים, והתוצאה תהיה סטייק עסיסי עם קרום חיצוני טעים.

פסי גריל הם משמעותים להצלחת הצלייה על מחבת גריל

פסי גריל במחבת, הם גורם משמעותי במיוחד לקבלת אפקט צלייה (ולא טיגון) של המבורגרים ונתחי בשר משויישים או יותר שומנים כמו אנטרקוט, שאם לא יוגבהו בצליה מעל לנוזלי השומן הניגרים מהם, תקבלו אפקט של טיגון בשמן, ולא של צלייה לבשר וצריבת סימני הגריל שלמים משני צידי הבשר
כאן זה ממש המקום להתריע ולהתרחק ממחבתות אלומיניום דקות, שאמנם יעבירו חום דרך מחבת, אבל ברגע שמניחים את הבשר במחבת, הטמפרטורה תצנח. ואיך תזהו מחבת כזו? אינדיקציה טובה היא גובה רכסי הפסים. מאחר ומחבתות אלומיניום לא יצוקות, מוטבעות מגיליונות מתכת, גובה הפסים שלהן מוגבל, מאחר ואם רכסי הפסים היו גבוהים יותר, החומר היה פשוט מתעוות ונקרע.

עובי דופן המחבת ומוליכות החום הם קריטים להצלחת צליה במחבת פסים גריל

עובי דופן המחבת ומוליכות החום של החומר ממנו היא עשויה, הם הפקטור המשמעותי ביותר המשפיע על אגירת החום ואחידות פיזורו במשטח. כאן ישחק תפקיד משמעותי מחבתות יציקה מחומרים איכותיים כמו אלומיניום טהור ועובי דופן עבה יותר – משובח יותר, או מחבתות יציקת ברזל כבדות. אמנם למחבת עבה נדרש מספר דקות להתחמם לפני הנחת הבשר, אך אגירת החום הראשונית במחבת היא קריטית לשמירתו כשמניחים את הבשר לצלייה במחבת. החום שנאגר במחבת פסים עבה יהיה יציב ועמיד יותר מלהתקרר, כך שזה תומך באפקט צריבת וצליית הבשר, ומייצר סטייק צרוב יותר מבחוץ, ועסיסי יותר מבפנים.

מה לגבי מחבתות פסים מברזל יצוק?

מחבתות גריל יציקת ברזל הן אפשרות טובה לצליית בשר בכיריים, כל עוד נלקחים בחשבון המגבלות שלהן:-

  • משקל כבד – לא מתאים לרוב לשימוש על כיריים עם משטחי זכוכית, ומקשה על ניוד ותמרון המחבת
  • תחזוקה – נדרש תחזוקה קפדנית למניעת החלדה של המחבת
  • ללא ציפוי – קושי בצליה של חומרי גלם עדינים יותר כמו נתחי דגים, או בשרים עם זיגוג של רוטב, שצפויים להידבק יותר למשטח וסביר שתתקשו לנתקם מהמחבת מבלי להשאיר פיסות דבוקות למשטח, מה שידרוש מכם גם להשקיע יותר בקרצוף וניקוי המחבת 

מה שיוצר התלבטות - בעוד שעל מחבתות גריל מברזל יצוק הבשר ייצלה היטב אך קיים קושי לתחזק אותם, מחבתות פסים מאלומיניום עם ציפוי לא דביק הן קלים לניקוי, אך אינם אוגרים היטב את החום לצריבת הבשר כגריל

אז איך תקבלו גם את ביצועי הגריל הטובים ביותר במחבת פסים שקל לתמרן, לנקות ולתחזק?

מחבת גריל פסים המומלצת היא מתוצרת Woll גרמניה מכיוון שהפסים במחבת גבוהים ובולטים באופן ניכר מהמשטח כך שהבשר ממוקם מעל השומן; משטח הצלייה נדיב בגודלו; שמירת החום בו נהדרת מכיוון שהוא עשוי מיציקה ידנית של אלומיניום טהור בעובי ניכר, וציפוי טיטניום, אבני ספיר או גבישי יהלום שקל לנקות מיד בתום השימוש ואף ישרוד מדיח כלים. 
רכישת מחבת פסים איכותי מתוצרת Woll גרמניה זו אמנם השקעה, אבל כזו שתחזיר את עצמה בהנאה מתמשכת מצליית כל דבר על המחבת, מנתחי חזה עוף, דרך אומצה עסיסית ועד לנתח רוסטביף גדול, כשתשתמשו בכלי הן כמחבת ל"סגירת" הבשר והן כתבנית להכנתו בתנור

מהו הציפוי המשמש למחבתות פסים נון סטיק?

רוב יצרני המחבתות רוכשים את חומר הציפוי למחבת מחברות כימיקלים גדולות המתמחות בפיתוח וייצור ציפויים לא דביקים להמון יישומים הם יכולים לבחור את הרכב ותכונות הציפוי מתוך מגוון אפשרויות עצום, שנע במנעד רחב של מחיר. 
לחומר הציפוי, מספר השכבות שלו, ומורכבות יישומן - יש השפעה משמעותית על מחיר המחבת, הביצועים ועמידות הציפוי של המחבת, ואף על תוצאות הבישול שלנו כדי שיתקבל גימור כהה יותר והשחמה טובה יותר במחבת
למרות שהשימוש במחבתות בעלי ציפוי נוגד הדבקה, נובע בעיקר משאיפה לבישול בריא יותר, בו נעשה שימוש מופחת בצריכה של שמנים, כמעט כל משתמש במחבת עם ציפוי לא דביק, חווה את נטייתו של הציפוי להתקלף. מפרסומים עדכניים עולה כי בטמפרטורות גבוהות, שאליהן מגיעים בזמן טיגון, הציפוי הלא דביק פולט חלקיקים וגם אדים רעילים. יתרה, מחקרים מדעיים קובעים כי חשיפה לחומר כימי סינתטי PFOA , המרכיב את ציפוי הטפלון, עלולה לעודד היווצרות גידולים ממאירים. למרות ש'טפלון' הוא שמו המסחרי של הציפוי הלא דביק (Polytetrafluoroethylene) השכיח ביותר, בבעלות דופונט, חברת הענק שמייצרת ומספקת ליצרני המחבתות והסירים את מוצרי טפלון, קיימים יצרנים רבים לציפוי נוגד ההדבקה, העושים שימוש בשם זה כגנרי

מדוע מחבתות פסים גריל של Woll הם פשוט האיכותים ביותר ושונים מכול השאר?

ציפויים מתקדמים יותר מחומרים דוגמת טיטניום או גבישי יהלומים, הופכים את משטח הבישול של המחבת לעמיד ביותר בפני שחיקה, ואף לסימני השריטות הקלות במשטח, אין כל השפעה על תכונות הבישול והטיגון שלו או בטיחותו
את מחבתות האיכות של Woll מייצרים בתהליך יציקה ידנית חופשי ממתח, ללא חשש מעיוותים – והמשמעות עבורכם היא מחבת עם אגירת חום אופטימלית ופיזור אחיד, עם פסים במחבת גריל הבולטים באופן ניכר מהמשטח,  ולא שטוחים - לא פחות מ- 4 מ"מ, ואף גבוה יותר כדי שיאגר חום רב יותר על אותו גודל נתון של מחבת, ותקבלו את אותו אפקט רצוי של צריבה בצלייה, ולא פחות חשוב תחזוקה קלה כך שנמומלץ לנקותו ולשטוף אותו במים מיד בתום הבישול, כאשר הוא עדיין חם ובאופן זה הוא מתנקה בקלות וללא חשש מעיוותים במשטח

ציפוי טיטניום אבן ספיר או יהלומים של Woll, או ציפויי טפלון שונים?

חברת Norbert Woll Gmbh הנה יצרן של מחבתות וסירים איכותיים תוצרת גרמניה לתוצאות בישול מעולות - ללא פשרות! 
חברת Woll פיתחה ציפוי נון סטיק ייחודי לבישול מופחת שמנים ללא הידבקות, ואף ללא שמן כלל! 

התכונות המרכזיות של ציפויי מחבתות גריל של Woll:-

  • ציפוי לא דביק עמיד במיוחד  – הציפוי מוגן הפטנט של Woll עמיד במיוחד, אינו מתקלף, ואף לסימני שריטות אין כל השפעה על תכונות הבישול והטיגון שלו או בטיחותו
  • בישול במינימום שמנים – בזכות הציפוי המתקדם ניתן להכין מזון ללא שמן כלל או עם מעט מאד שמן - ללא הידבקות המזון, ומצטיין בשמירת הערכים התזונתיים של המזון במיטבם, ואף להכנת ארוחות דיאטטיות וטעימות
  • אפשר להשתמש בכלי מתכת - חוזקו ועמידותו של הציפוי מאפשרים שימוש בכלי ששת מתכתיים בתהליך הבישול
  • ניקוי ותחזוקה - שום דבר אינו קל יותר! הודות למשטח ציפוי איכותי, כל שתצטרכו הוא לשטוף את הכלי במים חמים ומעט סבון כלים, מיד בתום כל שימוש, והכלי יהיה נקי ומבריק במהירות הבזק. ואף מתאים לשטיפה במדיח כלים
  • בטיחות ותקינה - וכמובן ללא כל חשש לבריאות המשתמש. כלי הבישול היצוקים של Woll הנם PFOA-free, ועומדים בדרישות משרד הבריאות הגרמני ותקן TUV

כל הזכויות שמורות© סושף®