מחבתות שיש ואבן

דגשים חשובים בהוראות שימוש ותחזוקה במחבת:- 

  • יש להקפיד להשתמש ולהתאים את עוצמת החום בבישול לסוג השמנים בהם משתמשים. מומלץ לבשל ולטגן בגובה להבה בינוני, ולהימנע מחשיפת הכלים לחום גבוה לזמן ממושך, אין להניח מחבת או סיר על הכיריים כשהם ריקים מתכולה. 
  • המחבת מתאים לחימום ממושך עד לטמפ' של 230°C  ולחימום קצר לטמפרטורה של 250°C 
  • אין להשתמש בחומרי או כלי ניקוי העלולים לשחוק או לשרוט את הכלים. מומלץ לנקות במי סבון חמימים לאחר כל שימוש, בעזרת ספוג. או כרית ניקוי מפלסטיק (חלק מהיצרנים מאפשרים שטיפה במדיח כלים, תלוי באיכות הכלי. יש לוודא שמסומן על גבי הכלי שהינו מתאים לשטיפה במדיח). יש להקפיד לייבש בתום הניקוי
  • אין לחתוך מזון בתוך הכלי, ובשום אופן אין לחרוץ את הכלים או להשתמש בכלים חדים או בעלי קצה נקודתי או מערבל מתכתי בתוך הכלי
  • יש להקפיד לאחסן באופן שבו הציפוי לא ייפגע מחיכוך בין מתכות. רצוי בתליה, או עם כיסוי.
  • בשום אופן, אין לחמם מחבת ריק, ואין להעביר מחבת חם לשטיפה במים בטרם התקרר (מפל טמפרטורה). דגש מיוחד ניתן לעושים שימוש בכיריים מסוג אינדוקציה - אין לחמם מחבת ריק, אף לא לרגע.
  • אנא הקפידו והשגיחו על מידת החום במיוחד בכיריים מסוג אינדוקציה, בהם עלול להתפתח במהירות טמפרטורה גבוהה קריטית, שאף אם יש בכיריים שלכם פונקציית "כיבוי אוטומטי", הן עלולות שלא להספיק להגיב, והמחבת יתחמם לטמפרטורה גבוהה מאוד. 

חימום-יתר (כמו גם העברת המחבת מחום לקור) עלול להוביל לתופעות הבאות:-

  • עיוות בסיס המחבת - טכנולוגיית החימום באינדוקציה מבוססת על יצירת שדות אלקטרומגנטיים היוצרים חום ישירות בבסיס כלי הבישול
  • פגיעה בכושר מניעת ההידבקות עד כדי השתחררות הציפוי
  • דהיית צבע והיווצרות בועות בציפוי

כל הזכויות שמורות © סושף ®