מחבת ברזל טבעי iron Steel Ferrum

מחבת ברזל טבעי זו מחבת פשוטה וקלאסית שמבשלת היטב, ויכולה ממש לעשות הכל עבורכם: אתם תוכלו לטגן, לצלות, לצרוב ואף לאפות איתה; בנוסף, אפשר לבשל בה מזונות עדינים כמו ביצים או דגים בו ללא חשש של הדבקה למשטח. זו מחבת חסונה ועמידה שתישרוד כמעט כל דבר, היא מעבירה חום נפלא, נוחה לתמרון ופשוטה לתחזוקה - במילים אחרות, זה כל מה שאתם צריכים. אין פלא כי מחבתות אלה משמשות כל כך הרבה שפים מקצועיים במטבחי מסעדות ברחבי העולם. אם תתרגלו לטגן ולבשל עם מחבת ברזל, לא תרצו לעשות זאת עם שום דבר אחר כי זו מחבת מעולה ובלתי ניתנת להשמדה

אז איך מחבת הברזל הטבעי לעומת האחרות בשוק?

  • לעומת יציקת ברזל - מחבת ברזל טבעי אוגרת ומעבירה חום היטב ובאופן אחיד כמו ברזל יצוק. אך יש לה שני יתרונות: היא מתחממת מהר יותר, ומשקלה קל יותר משמעותית, כך שהיא פשוטה יותר לתפעול ותמרון
  • לעומת נירוסטה - מחבת ברזל טבעי מוליך חום מעולה לעומת נירוסטה שהיא מוליך חום גרוע. במחבתות נירוסטה עושים שימוש בשילוב חומרים לפתרון בעיית מוליכות החום כמו תחתית סנדוויץ' עבה (פתרון מוגבל יחסית), או שילוב רב שכבתי של אלומיניום דחוק בין רבדי נירוסטה כמו Tri Ply. מחבת ברזל טבעי מחממת באופן שווה כמו נירוסטה Tri Ply, אבל בנוסף תוצר הבישול בה מושחם הרבה יותר עמוק, והיא עולה פחות משליש המחיר
  • חלקה ולא דביקה כמו מחבת עם ציפוי נון סטיק (NONSTICK) - במחבת ברזל טבעי ציפוי נוצר נוגד הדבקה טבעי והיא חלקלקה כמו מחבת נון סטיק חדשה, אבל ללא הציפוי הסינטטי, וללא מגבלות טמפרטורה בתנור, והיא עמידה כמעט לנצח

חשוב לדעת על מחבתות ברזל

להקניית תכונות נון סטיק למחבתות ברזל בכלל נדרשת הכנה ראשונית, שמטרתה חיסום הברזל ויצירת שכבת הגנה וציפוי טבעי נוגד הדבקה. ההכנה הראשונית למחבת ברזל טבעי היא פשוטה וקצרה יותר, בתהליך של חימום המחבת עם שמן ושינוי גוון הצבע שלה לשחור (ראו סרטון הדגמה בדף הפריט). מכאן והלאה, תכונות הנון סטיק של המחבת ישתפרו ככל שמשתמשים בה יותר, כך שאנו יוצרים הגנה טבעית זו בעצם השימוש במחבת וחשיפתו לחום, ואף שומרים עליו בשימון בתום השימוש.
בתום כל שימוש חשוב להקפיד לשטוף את המחבת ידנית בלבד, לייבש אותה היטב, ולעבור על פנים וחוץ המחבת עם נייר סופג טבול במעט שמן, לפני שמאחסנים אותה
כפי שניתן לראות, הטיפול מחבתות מסוג זה אינו מסובך ואף יש בו אלמנט מהנה כלשהו . ברגע שמעבירים אותם לעבודה, המחבתות האלו פשוט נענות בכיף, וכל פעם הן מטגנות טוב יותר, וכל פעם מתנקות טוב יותר
עכשיו כשאתם יודעים מה לעשות, אתם רק צריכים להחליט אם אתם רוצים שגם לכם בבית תהיה לכם אחת מאותן מחבתות בישול מקצועיות

כל הזכויות שמורות© סושף®