עצות מעשיות לתחזוקת מחבתות ברזל טבעי Iron Steel

כיצד להכין לשימוש (Seasoning) ולנקות מחבת ברזל טבעי?

ביצוע תהליך Seasoning מתואר בהוראות השימוש ואף בסרטון בדף המוצר, אולם יש לדעת שזהו תהליך מתמשך שהולך ומתפתח עם הזמן. ככל שתשמשו יותר במחבת, תאיצו את תהליך ה- Seasoning שיבוא לביטוי חיצוני בצבעה הכהה של המחבת. על מנת לתחזק את המחבת שלכם, פרטנו על מה חשוב להקפיד כדי לשמור על תוצאות ה- Seasoning במחבת שלכם, ומה להימנע לעשות:-

  • חשוב לעשות - לפני השימוש הראשון, נקו היטב את המחבת עם מים חמים מאוד וספוג. לאחר מכן, בצעו את תהליך ה- Seasoning כמתואר בהוראות השימוש. מומלץ לעקוב אחר הסרטון בדף המוצר. בתום התהליך, המחבת מוכן לשימוש. אחסנו אותו לאחר שימון קל מבפנים ובחוץ, באמצעות נייר ספוג קלות בשמן צמחי, והניחו אותו במקום יבש.
  • הימנעו מלעשות - אין לשטוף במדיח כלים, ואף מומלץ להימנע משטיפת המחבת עם סבון או חומר ניקוי. מומלץ להימנע מלבשל בו ח"ג חומציים (שימוש בלימון, עגבניות, חומץ ...). בישול מזונות חומציים לא יגרום נזק למחבת שלכם, אבל עלול להסיג את תוצאות ה- Seasoning, עד כדי שיהיה עליכם להתחיל שוב את התהליך.

צבע מחבת הברזל השתנה והופיעו בו כתמים כהים. כיצד לנקות אותם?

אין מדובר בכתמי לכלוך שנדרש לנקות. ההשחרה של צבע המחבת היא תופעה טבעית ורצויה בתהליך ה- Seasoning שלו. ככל שצבע המחבת כהה יותר, הוא יעיל יותר ובעל תכונת נון סטיק טבעי, נגד הדבקה יעיל יותר, וגם מגן יותר על המחבת מפני חמצון (חלודה). זהו תהליך מתמשך שהולך ומתפתח עם הזמן, וככל שתשמשו יותר במחבת כך יתכהה צבעה, וישתפרו הביצועים ויעשו טובים יותר

על מחבת הברזל שלי הופיעו כתמי חלודה, מה עלי לעשות?

מחבת ברזל טבעי שלא בוצע בו תהליך Seasoning במלואו, עלול להחליד באופן טבעי עם חשיפה ללחות, מכיוון שהוא עשוי 100% ברזל. עם זאת, ברזל הנו יסוד טבעי, לא רעיל ונחוץ לגוף שלנו. אז קודם כל אל תירתעו מהופעת כתמי חלודה, זה אולי לא נעים לעין, אך חלודה אינה מסוכנת לבריאות, וקל להיפטר ממנה
אם למחבת כבר בוצע היטב Seasoning, והופיע בו כתם חלודה שטחי, אנו ממליצים פשוט לשפשף את המקום עם מברשת מתכתית מתחת למים חמים, כדי לשמר את ה- Seasoning שכבר בוצע. במקרים אחרים, ישנן מספר טכניקות לניקוי חלודה:

  • שימוש בשיטת חומצה טבעית ועדינה יחסית: מלאו את האזורים עם כתמי החלודה במחבת שלכם במיץ לימון או חומץ למשך לילה אחד. למחרת בבוקר, הסירו את כתמי החלודה ע"י קרצוף האזור החלוד עם חצי לימון או מברשת מתכתית
  • שימוש בתפוחי אדמה + סודה לשתייה (או סבון): חותכים תפוח אדמה לחצאים. טובלים את צידו החתוך של תפוח האדמה בסודה לשתייה, ומשפשפים את כתמי החלודה אתו. שוטפים במי ברז, וחוזרים על הפעולה עם תופח האדמה עד שכתמי החלודה ייעלמו.
  • להסרת כתמי חלודה עמוקים: יש להתחיל בקרצוף האזור עם מברשת סיבי פלדה + לשטוף במים עם נוזל לשטיפת כלים. ולסיים בביצוע תהליך Seasoning מחדש

טיפים ליצירת תכונות נון-סטיק במחבת ברזל טבעי

ככלל, ביצוע Seasoning למחבת הברזל יפתח פטינה טבעית עם תכונות נון סטיק (נוגד הדבקה), שילך וישתבח עם השימוש הנכון שלכם במחבת. הדרך הנכונה לחמם את המחבת שלכם היא לוודא שהמחבת מחוממת מספיק, לפני תחילת הבישול בה. זה אומר שאתם צריכים להתחיל עם חום גבוה יותר (ללא שריפה) למשך 2-3 דקות ואז להפחית את עומת החום לבינוני
כאשר המחבת חם דיו, תוכלו לטגן ולצרוב ביעילות ובמהירות את הבשר, הדג או הביצה שלכם, מבלי שיידבקו. אם נדבק לכם, זה כנראה כי לא חיממתם היטב, או שהתחלת בבישול לפני שהמחבת היה מחומם מספיק. איך תדעו שהמחבת מחומם מספיק? התיזו טיפות מים על פני המחבת: אם הם מתנהגים כמו כדורים שמתגלגלים על המשטח, זה אומר שהמחבת בחום נכון!

מחבת חדשה לגמרי שהתקבלה עם חלודה?

למרות שכל מחבת נבדק במחסן שלנו, טרם המשלוח, גם מחבת חדש עשוי להתחמצן קלות חשיפה ללחות, למרות המאמצים להגן עליו גם במשלוח. אתם יודעים עכשיו שכתמי חלודה אינם מסוכנים, וניתן לנקותם בקלות. ובכל מקרה ביצוע תהליך ה- Seasoning כנדרש במחבת חדש, יגן על המחבת שלכם מפניהם. לכן נהיה אסירי תודה על כך שתקבלו בהבנה היתכנות של הופעת כתמי חלודה קלים גם במחבת ברזל חדש