תחזוקה ובטיחות לסכיני שף יפנים פלדת דמשק

"בשלנים מקצועיים מתייחסים אל הסכינים שלהם כפי שכנרים מתייחסים אל הכינור האישי: שומרים עליהן בקנאות ונושאים אותן עמם לכל משימת בישול" דורעם גנט, הארץ, גלריה, 12/01/2007

מאז 1932 חברת Yaxell תורמת לעיצוב תרבות המטבח באספקת סכיני מטבח איכותיים. סכיני המטבח שלנו מקובלים ומוכרים במטבחים רבים בעולם, ובזכותם Yaxell הינה אחת מחמש ספקיות הסכינים הגדולות בעולם. סכיני פלדת הדמשק שלנו משמשות את מיטב השפים הצרפתיים, וזוכות לפופולאריות עצומה בקרב חובבי המטבח

אנו תקווה כי תעשו שימוש מושכל בסכיני האיכות מפלדת דמשק תוצרת Yaxell יפן, תוך הקפדה על תחזוקתם הנדרשת, כך שיוכלו לשמש אתכם לשנים רבות. אנו ממליצים לקרוא היטב, ולהקפיד על הוראות השימוש והתחזוקה המפורטות, המצורפות לכל סדרת סכינים. מומלץ לקרוא גם את המידע המצורף בפרק זה באתר, להשגת הנאה מרבית מן השימוש בסכין האיכות שרכשתם

חשוב להקפיד על הוראות השימוש והתחזוקה לסכין שף, על מנת שתיהנו משנות שימוש ממושכות

  • יש לחתוך רק על משטחי חיתוך מתאימים
  • אין להשתמש בסכין לקיצוץ וחיתוך עצמות או עצמים קפואים
  • נקו את הסכין במים פושרים וסבון כלים, והקפידו לייבשה
  • יש להימנע משטיפת הסכין במדיח או במים חמים
  • יש להרחיק את הסכין מהישג ידם של ילדים

להב סכין שף יפנית מפלדת דמשק תוצרת יקסל יפן

הוראות תחזוקה למניעת הכתמה

  • לאחר השימוש, נקו את הסכין ביסודיות באופן ידני, תוך שימוש בדטרגנט עדין, שטיפה עדינה במי ברז פושרים, ויבוש מוחלט, טרם האחסון. שימוש בכמות גדולה של דטרגנט, או כאשר סכין אינו מנוקה מיד לאחר השימוש, או כאשר סכין אינו מיובש היטב - עלולים להוביל להופעת הכתמה בנקודות קורוזיה או סימני משקעים.
  • הימנעו מהכנסת הסכין למדיח כלים, בין אם לשטיפה או לייבוש בלבד.
  • הימנעו מאחסון הסכין במגע עם מוצרים מתכתיים לזמן ממושך, על מנת למנוע החלדה משנית

הוראות בטיחות כלליות לסכיני שף:-

  • בחרו את הסכין המתאימה לעבודתכם
  • הסכין הבטוחה ביותר היא סכין חדה. סכין חדה מקנה לכם שליטה, ויכולת חיתוך בקלות, דרך המזון
  • הקפידו להניח את הפריט המיועד לחיתוך, על לוח החיתוך
  • התמקדו בעבודת החיתוך. חישבו על הפעולה בעודכם אוחזים בסכין, ובצעו את פעולת החיתוך הרחק מהגוף כלפי חוץ
  • בזמן חיתוך חשוב לוודא, שבידכם האוחזת בפריט המיועד לחיתוך - האצבעות מקופלות, הסכין נמצאת במקביל לפרקי האצבעות (כדי למנוע פגיעה באצבעות), ואחיזתכם בפריט המיועד לחיתוך הנה בטוחה וחזקה
  • לעולם אין לנסות לתפוס סכין נופלת. צעדו לאחור והניחו לה ליפול

לוגו יצרן סכינים יפניות Yaxell Japan

כל הזכויות שמורות© סושף®