ניקוי סכיני מטבח

כיצד לטפל בסכיני המטבח שלכם? סכיני מטבח הם כלי עבודה מדויקים ובאיכות הגבוהה יותר, ומיועדים לשרת אתכם להשתמש בהם בהנאה למשך זמן ממושך.  אך חשוב לדעת שסכיני מטבח נוטים להינזק אם אינם מטופלת כראוי. ישנם דברים מובנים מאליהם שחשוב להימנע מהם כמו להשתמש בסכין מטבח כל גבי מתכת או זכוכית, או לכופף את הלהב בפתיחת קופסת שימורים וכיו"ב שטויות...אבל ניקוי לא נכון של סכיני מטבח, שזו פעולה יומיומיות שלא מקדישים לה מחשבה ממש, יכול לפגוע בלהב הסכין. עם תחזוקה ושימוש נכון, כמו גם אחסון מתאים, ביכולתכם להבטיח את עמידות הסכין וביטחונכם

ניקוי סכין מטבח

טיפים לתחזוקה של סכיני מטבח

  • עדיף לנקות סכינים מיד לאחר השימוש בהם
  • מומלץ לשטוף אותם במי ברז פושרים, בעזרת מטלית לחה ומעט סבון כלים עדין
  • יבשו אותם עם מטלית בזהירות

מומלץ לנקות ולשטוף סכיני מטבח בכיור ריק, באמצעות מים ברז פושרים וסבון ניקוי עדין. סכין מטבח מושרה במים מלוכלכים הוא פשוט תאונה שמחכה לקרות. חשוב להיות זהיר בניקוי של קצה הלהב, בין אם באמצעות ספוג, מטלית או מברשת, ולשמור על כף היד שלכם מחיתוך
אם אתם חותכים בשר נא, זה חשוב במיוחד לנקות את הסכין מיד בסיום החיתוך, לפני שתחתכו משהו אחר, כדי למנוע העברת זיהום בעת הכנת מזון.  מומלץ אף להשתמש בלוחות חיתוך שונים לסוגים שונים של מזונות, ואף שימוש בסכינים נפרדים אינו רעיון רע.
מומלץ גם לבחון את הסכין אחרי הניגוב, כדי לוודא שאכן הסרתם את כל שאריות חלקיקי המזון מהלהב, מאחר ושאריות מזון שנותרים על הלהב הם קשים יותר להסרה מאוחרת, וחלקם אף עלולים לגרום להכתמת הלהב

כמה מילים אודות מדיחי כלים וסכיני מטבח:-

מבחינה טכנית, כל סכיני Wusthof מתאימים לניקוי במדיח (למעט סכינים עם ידיות עץ). עם זאת, אנו ממליצים להימנע מלהניח את סכיני המטבח שלכם לשטיפה במדיח כלים.

מדוע סכיני מטבח איכותיים אינם מומלצים לשטיפה במדיח כלים

  • סכיני מטבח וסכו"ם נדרשים להכניס לסלסלת ההדחה. במהלך מחזור השטיפה במדיח הלהבים מתחככים זה בזה, או כנגד אובייקטים אחרים, וחיכוך זה עלול לפגוע בלהב. אסור שלהב הסכין יקבל מכה מסכינים אחרות או מחפצים מתכתיים אחרים
  • להבי הסכינים שלכם הם חדים ויכולים לפגוע בציפוי הפלסטיק של סלסלת סכו"ם, וכתוצאה מכך להוביל להיווצרות חלודה
  • מדיח הכלים בד"כ אינו מופעל מיד עם הכנסת הכלים לתוכו, ובהימצאות שרידי מזון חומציים (תבלינים, רטבים, מיצים) יכול להיגרם נזק ללהבי הסכינים. כתמים עלולים להיווצר ואף לגרום לפגיעה בלהבים (קורוזיה)
  • חשוב להשתמש בכמויות מדויקות של חומר ניקוי ושטיפה. חריגה מכמויות החומרים תגרום להופעת חלקיקי החלודה או קורוזיה מקומית. ברוב המקרים, כתמים אלו ניתנים להסרה בעזרת נוזלים או משחה לניקוי פלדה, ואם זה לא עוזר – אפשר למסור להברקה אצל המשחיזים המקצועיים
  • מים קשים ומלחים שבחומרי הניקוי של המדיח עלולים לגרום להופעת כתמים על גבי הסכינים

 

כל הזכויות שמורות© סושף®