הוראות שימוש ותחזוקה למכסה טרקוטה

שילוב של מכסה הטרקוטה על גבי סיר יצוק של Woll, להכנת מנות טעימות ובריאות יותר, דלות בשומן, ולמאכלי קדירה, בשר או מנות מאודות, הנמסים בפה.
השתמשו במכסה טרקוטה להשגת תוצאות בישול מעולות: לבישול של נתח בשר עסיסי, דג מעודן ואף לירקות. 
מדוע? מפני שמכסה הטרקוטה אותו משרים במים לפני כל שימוש, משחרר את אדי הלחות הנצברים במהלך הבישול, בצורה אחידה לכל אורך הבישול. כל מרכיבי המנה המתבשלת, מאודים בעדינות במיצים שלהם עצמם, כך נשמרים כל הערכים התזונתיים, הוויטמינים, והטעם העשיר במזון

זה פשוט, וממש לא משנה אם אתם מבשלים על הכירה או בתנור, השילוב של יציקה וחימר פשוט עובד. זה דורש תשומת לב מועטה, ויעניק לכם תוצאות בישול מעולות

אופן השימוש:-
לפני כל בישול, יש להשרות את המכסה במים למשך 10 דקות, על מנת שיתקבל אפקט הלחות וטעם המזון העשיר
השחימו בחום גבוה יחסית את מנת המזון המתבשל בסיר
לאחר הוספת כל מרכיבי הבישול לתוך הסיר, כסו אותו עם מכסה הטרקוטה, והנמיכו את עוצמת הלהבה לבינוני, למהלך הבישול על הכיריים, או הכניסו להמשך הבישול לתנור (קר)
ניתן להוסיף מי ברז על שקע ידית המכסה, להגברת אפקט העיבוי (קונדנסציה) וסחרור אדי הבישול ועוצמת הטעם בתוך הסיר. אדי המזון המתבשל מסתחררים בתוך הסיר, ואפקט זה מוגבר כשהאדים החמים בתוך הסיר פוגשים בחימר הרטוב שבמכסה, כך מתקבל בישול עשיר בטעמים

ניקוי:- אין פשוט מזה. מכסה הטרקוטה בא במגע עם אדי קיטור במהלך הבישול, וכתוצאה כמעט לחלוטין נותר נקי, מבלי שספג את נוזלי התבשיל מהסיר

כל הזכויות שמורות© סושף®