הוראות שימוש ותחזוקה לסכו"ם

חשוב לדעת כי נירוסטה אמנם עמידה יותר ממתכות אחרות בפני החלדה או הכתמה, אך היא איננה חסינה מפניהם, ולכן חשוב להקפיד על הוראות השימוש לעיל
ע"מ לפשט את תהליך הניקוי של הסכו"ם, ולהקטין את הסיכון להכתמתו – יש לשטוף את הסכו"ם ידנית, טרם הכנסתו למדיח, ולהסיר כל שאריות המזון. חשוב לדעת כי מלחים וחומצות הנמצאים במזון, יחלו בהליך הכתמת הסכו"ם, באם יישארו על הסכו"ם אף לפרק זמן קצר
אין להשרות סכו"ם במים לפרקי זמן ממושכים - השרייה עשויה לפגוע בברק, ומינרלים הנמצאים במים – עלולים לגרום להכתמה
טרם שטיפת הסכו"ם במדיח, הקפידו על ההוראות הבאות:-
יש לעקוב בדקדקנות אחר הוראות ההפעלה של מדיח הכלים
יש להשתמש בחומר ניקוי עדין בלבד, ללא תוספות
יש להקפיד כי תאי המלח וחומר ההברקה - יהיו מלאים
יש לוודא שתכשיר הניקוי המוצק לא יבוא במגע עם הסכו"ם
יש להניח את הסכו"ם בסלסלה המתאימה, בצורה מסודרת, מבלי שיוכלו להיפגע מהטחה של אחד בשני, ע"מ להימנע מהופעת שריטות
כאשר תוכנית השטיפה מסתיימת, יש להוציא מיד את הסכו"ם מתוך מדיח הכלים. אם הדבר לא מתאפשר, יש לפתוח את דלת המדיח. חשוב לאפשר לאדים להשתחרר, ורצוי לפזר את הסכו"ם, ולנגבו. לידיעתכם, חום ולחות עשויים לגרום להכתמת הסכו"ם. ניגוב הסכו"ם יסייע להסיר שאריות של תכשירי הניקוי, והכתמה. מומלץ לנגב את הסכו"ם באמצעות מטלית רכה, טרם אחסנתו
אם בכל זאת מופיעה הכתמה, לאחר שווידאתם כי אינכם משתמשים בכמות עודפת של נוזל הברקה, בדקו עם מח' השירות של המדיח שברשותכם, באם הבעיה נובעת מתקלה במיכל המלח
ניתן להבריק סכו"ם באמצעות חומר יעודי לניקוי נירוסטה, אך אין להשתמש בחומר לניקוי נירוסטה שלא אושר ע"י היצרן
אין להשתמש בסכו"ם לבישול, ויש להרחיקו ממקור אש גלויה ומכל מקור חום
אין לאחסן את הסכו"ם בשקיות פלסטיק או בכל עטיפה אחרת הלוכדת לחות
אין להשתמש במטליות ותכשירי ניקוי גסים לניקוי הסכו"ם
כל הזכויות שמורות © סושף ®