כף טיגון/מרית דגים לעומת כף טיגון/מרית רגילה: מה ההבדל?

מרית/כף טיגון מתכתית טובה היא רכיב בסיסי בערכת הכלים של כל טבח, היא משמשת להפיכת מזון מתבשל, להסרתו ולהעברתו, מטיגון ביצים, לביבות, המבורגרים או דגים, ואף לאפייה (כשמבשלים במחבתות עם ציפוי ורגישות לשריטות, יש להניח שתעדיפו מרית פלסטית עמידה בחום)

כפות הטיגון הנפוצות מתחלקות לשני סוגים עיקריים:-

  • מרית כף טיגון סטנדרטי - עם ידית וגוף ארוך המשודכים לכף מלבנית או מרובעת
  • מרית כף לדגים וטיגון (או בקיצור כף דגים) – ידית משודכת לכף ארוכה יותר ומחורצת, שכפי ששמה מרמז פותחה במקור להפיכה וניוד של נתחי דגים, ומצויה בכל מטבח מקצועי

יש לא מעט סיבות לכך שטבחים מקצועיים פשוט שבויים לשימוש בכף דגים:-

  • המבנה הייחודי של מרית/כף טיגון דגים הופך אותה לרב-תכליתית, ומאפשר לנו היפוך והזזה בקלות, לא רק של נתחי דגים עדינים, אלא אף במזונות שונים בצורתם וגודלם.
  • צורת הכף המשתנה ברוחבה ומתחדדת מהבסיס הצר באזור החיבור לידית, ומתרחבת לחזית רחבה, כך שניתן לעבוד איתה בנוחות ולתמרן גם במרחב צפוף כמו למשל בטיגון ביצים במחבת קטנה בקוטר 20 ס"מ
  • גודלה הנדיב של כף הדגים שהוא גם ארוך יותר וגם דק יותר מכף טיגון רגילה, כך שהאוכל יקבל תמיכה טובה לכל אורכו, ולא יימחץ במעבר הכף מתחתיו. גודלה של הכף מאפשר להרים את המזון מבלי לפגוע בו וגמישות מספקת לשליטה טובה
  • קצה רחב ומכופף מעלה יחד עם המבנה הדק והגמיש קלות של הכף, מאפשר להחליק אותה בקלות, ומספק שליטה טובה ע"מ להניף את המזון בבטחה. 
  • קצה הקדמי המתעקל כלפי מעלה, של כף דגים, מאפשר מינוף גדול יותר, וגם ממקם גבוה יותר את היד האוחזת בכף, ומציב אותה במרחק בטוח יותר ממחבת חמה
  • החיבור הישיר של הידית לכף, מקרב את ידכם לפעולה, ומאפשר שליטה טובה יותר על השימוש בכף

לכף טיגון רגילה שטח פנים קטן יותר ואורך קצר יותר מכף דגים, כך שתתקשו להחליקה מתחת למזון לכל אורכו, כך שהפיכת חביתה או פנקייק בקוטר גדול יותר עלולים להסתיים בשבירה או נפילת המזון. בנוסף כפות טיגון רגילות הן לרוב עבות ונוקשות, מה שמקשה על החדרתן מתחת למזון מבלי לפגוע בו. בנוסף, הידית עם הגוף הארוך מרחיקים את היד מהכף עצמה ומקשים על התמרון והטיפול במזון