הוראות שימוש ותחזוקה משטח אפייה וצלייה יציקת ברזל

כלי בישול מברזל יצוק, מועדפים ע"י השפים אניני הטעם בשל פיזור החום האחיד שלהם, בהיותם שומרי חום. החומר עמיד במיוחד ויחזיק מעמד לדורות בטיפול נכון. ייחודו של משטח ברזל יצוק בכך שהחום נאגר היטב ומתפשט באופן אחיד על כל פני הכלי
משטח ברזל יצוק זה של Outset, טופל במפעל כבר מראש והוכן עבורכם (Pre Seasoned) ומוכן לשימוש מידי, ע"מ לחסוך לכם את הצורך ליצירת גימור הנון סטיק הטבעי הכהה. הכלי טופל פעמיים בתהליך הכנתו לשימוש (Seasoning), באמצעות הספגת הברזל בשמן, וחשיפתו לחום גבוה בתנור, ויצירת מרקם חיצוני מחוספס ומושחר, המעניק לברזל תכונות נון סטיק טבעי וניקוי קל.
הכלי מתאים לשימוש בכל סוגי הכיריים ובתנור.

הכנה לפני שימוש ראשון:- פשוט שיטפו במים חמים וסבון, וייבשו לחלוטין

לאפיית הפיצה:-

  • חממו את המשטח על הגריל, בתנור או להבה בינונית עד גבוהה בכיריים למשך כ-20 דקות
  • בשימוש בלהבה גלויה בכיריים, חממו את המשטח הדרגתית (כלומר לא להניחו מיד על להבה גדולה), ע"מ למנוע שוק תרמי

לאחר השימוש:- 

  • המתינו שהמשטח יתקרר, ושטפו אותו במים חמימים ומעט סבון, ונגבו היטב. ייבשו באופן מוחלט, מייד לאחר השטיפה. מומלץ להניח את הכלי למשך דקותיים על האש או בתנור לאחר הייבוש הידני
  • הימנעו משימוש במסירי שומנים, או כל חומרי ניקוי העלולים לפגוע במרקם ה- Seasoning
  • טרם האחסון, מירחו את המשטח בשכבה דקה של שמן מאכל באמצעות מטלית ספוגה
  • חשוב לאחסן את המשטח במקום יבש ללא כל כיסוי, כדי למנוע "הזעה" הגורמת לחלודה. ברזל יצוק שהושאר במגע עם מים, או נחשף לתנאי לחות עלול להחליד. במקרה כזה נדרש להסיר את כתמי חלודה ע"י שפשוף במטלית משומנת, ולאחר מכן לנגב במטלית יבשה, לשמן מחדש, ולבצע טיפול Seasoning

שימוש מושכל:-

  • משטח זה מתאים לניקוי ידני בלבד, ואינו מתאים לשטיפה במדיח כלים
  • בשום מקרה אין לעשות בו שימוש במיקרוגל

כל הזכויות שמורות © סושף ®