הוראות שימוש ותחזוקה סירים, מחבתות ומשטחים בציפוי אמאייל
להשגת התוצאות הטובות ביותר ועל מנת ליהנות לאורך זמן מהשימוש בסירים, מחבתות או משטחים בציפוי אמאייל, יש להקפיד על ההוראות הבאות:-
הוראות עשה:-
- לפני שימוש ראשון, יש לשטוף היטב במים חמים עם נוזל ניקוי
- לפני תחילת חימום, הקפידו לשים בתוכו נוזל, שומן או מזון
- התאימו את גובה הלהבות לגודל הכלי
- ניתן להכניס לתנור לחום עד טמפרטורה מקס' של º180 צלזיוס
- בסיר עם ידית עץ - יש להסיר את הידית מהמכסה (הברגה), טרם הכנסתו לתנור (ניתן להשיג אצלנו ידיות מתאימות לסירי לפונט)
- רק בכלים עם ציפוי אמאייל פורצלן (לפונט צבעוני) מותר להשתמש בכלי מתכת
- לבשו כפפות חסינות חום במגע עם כלי חם
- סיר חם, יש להניח על תחתית לסיר ולא על משטח שיש קר
- להשריה, השתמשו רק במברשות רכות וספוג רך לכלים (לא במדיח)
- בתום השימוש, יש להניח לכלי להתקרר, לפני שטיפתו
- יש להקפיד ולרחוץ את הכלים במים חמים עם דטרגנט (סבון) נייטרלי (שאינו מכיל כלור או חומרים אלקלינים), ומיד לייבש היטב בנייר סופג
- בתום השטיפה, ייבשו היטב את הכלי, ושמנו אותו קלות (בשמן בישול), לפני אחסונו
- הקפידו לשמן בעיקר את השוליים העליונים של הסיר ושטח המגע המקביל במכסה
במחבתות ומשטחי גריל – על מנת למנוע הדבקות הבשר למשטח:-
- יש למרוח קלות בשמן בתום השטיפה
- לחמם את המחבת לחום גבוה, ולהנמיך את גובה הלהבה בהגיעכם לטמפ' - לפני הנחת הבשר
- להניח לבשר להיצלות לפחות ½1 דקות, לפני כל מגע בו
הוראות אל תעשה:-
- אין לחמם כלי ריק
- למניעת נזק לדפנות ולידיות - אין להשתמש במקור חום הגדול מבסיס הכלי
- שימוש בחום גבוה מיועד להרתחת נוזלים בלבד. החום המומלץ ע"ג הכיריים הוא להבה בינונית. יש להימנע מחימום יתר - עלול לגרום להידבקות המזון לכלים
- אסור להשתמש בחומרי ניקוי אגרסיביים, (מסירי שומנים קרים או חומרים חומצתיים) או בצמר פלדה או ספוגים מתכתיים.
- מומלץ להימנע משטיפת הכלי במדיח כלים, אף על פי שהיצרן מתיר שימוש במדיח לכלים ללא ידיות העץ.
- גרירת כלי הבישול על גבי משטח הכיריים, עלולה לגרום נזק לכיריים ולציפוי האמאייל
- אין להכניס את הכלי לתנור בטמפרטורה מעל º180 צלזיוס
- צינון כלי לוהט במים קרים – עלול לפגוע בשכבת הציפוי
- אין להשאיר כלי רטוב – ללא ייבוש
- ידיות עץ אסורות להכנסה לתנור ולמדיח כלים
כל הזכויות שמורות © סושף ®