סכין סנטוקו 17 RAN גרנטון פלדת דמשק

Japanese Santoku Knife 165mm Yaxell RAN Ground hollow Damascus 69 layers
מחיר חנות: 1,049.00₪
החסכון שלך: 149.10₪ (14%)
מחיר באתר: 899.90₪
זמינות: 
המוצר במלאי. בד"כ נשלח בתוך 2-6 ימי עבודה
משלוח חינם
משלוח מהיר
תשלום פייפאל
סכין סנטוקו יפני 17ס"מ RAN 69 Layers שקעים 36001G
יצרן: 
מק"ט:
134012040
סכין סנטוקו 17 RAN גרנטון פלדת דמשק
לוגו Yaxell על להב סכין RAN של Yaxell יפן
לוגו Yaxell על להב סכין RAN של Yaxell יפן

מידע על המוצר

סכין סנטוקו שף יפני מסדרת 69 שכבות הפלדה RAN של Yaxell יפן, באורך להב של 20 ס"מ, הנו סכין מחוזק איכותי ביותר, בעל להב חד כתער וקשיח, עם חוד קטום, עם שקעים היוצרים כיסי אוויר לאורכו,להקטנת הדבקות של חומר הגלם הנחתך לדופן הסכין. סכין סנטוקו מאפשר עבודה מדויקת וקלילה (אך ללא פעולת הקיצוץ שבסכין השף המערבי) ואף פעולת פריסה מדויקת עד דק, כאשר השקעים החרוטים לאורך הלהב, מאפשרים לכיסי אוויר לחצוץ בין המזון הנחתך לסכין, ומקטינים את החיכוך וכתוצאה מכך את תופעת היצמדות פרוסות ללהב. בחיתוך של פירות, ירקות או בשר. הלהב הרחב יחסית של הסכין מאפשר אף לערום עליו את החומר החתוך ולהעבירו לכלי, בסגנון אסיאתי אמיתי.

סנטוקו 6½" עם שקעים 
להב עשוי 69 שכבות פלדת דמשק עם ליבת VG-10

המקבילה היפנית לסכין שף – סכין סנטוקו הנחשב לדגם עדכני ומועדף כסכין רב- גוני

גם אם אתם נאמנים לסכין השף שלכם, מובטח כי תתרשמו מהחיתוך בסכין הסנטוקו RAN של Yaxell Japan - הודות לעובי הדק יחסית של הלהב, וזווית ההשחזה שלו, החדה כתער - תחתכו בסכין זו בקלות וללא מאמץ פרוסות דקות ואחידות. בנוסף, גרסת סכין הסנטוקו שלנו מושפעת מסכין השף המערבי, ובשונה מהלהב הישר בסכין המסורתי, יש בה קימור קל המאפשר לחתוך ולקצוץ בתנועת נדנדה עדינה ויעילה לקיצוץ עלים ועשבי תיבול.
השקעים החרוטים לאורך הלהב, מאפשרים לכיסי אוויר לחצוץ בין המזון הנחתך לסכין, ומקטינים את החיתוך וכתוצאה מכך את תופעת היצמדות פרוסות ללהב. בחיתוך של פירות, ירקות או בשר.
סנטוקו הוא סוג סכין שבשלנים מנוסים מוצאים עצמם משתמשים בו יותר ויותר. סכין סנטוקו נחשב לאחד הסכינים הבסיסים של סט סכינים למטבח, והוא נתפש בעיני רבים כדגם עדכני (ומשופר?) של סכין השף. 
אז מהו סכין סנטוקו ובמה הוא שונה מסכין שף רגיל?
סנטוקו הוא סכין שמקורו מן המטבח היפני ומוכר למשתמשים רבים בזכות להבו החד. מקור השם של הסכין Santoku הוא ממונח יפני שפירושו "שלוש המעלות" המעיד על הרב גוניות ויעילות הסכין בחיתוך, פריסה וקיצוץ בשר, ירקות ודגים. פעולות אלו קשורות לרוב עם סכיני שף ומכאן השוואה המתמדת בין שני הסכינים.  לקרוא עוד על סכין סנטוקו - לחצו כאן

התכונות מרכזיות של הסכין:-

  • אורך הלהב 6.5 אינץ'
  • מתכת – ליבת פלדה VG-10
  • קשיות 61 רוקוול
  • עובי להב דק – פחות מ- 2.5 מ"מ - מחליק בקלות דרך המזון
  • חיתוך מדויק ונטול מאמץ
  • חדות חיתוך 160 דף
  • ידית מיקרטה – ארגונומית, עמידה והגיינית
  • מיוצר במלואו ביפן

לוגו RAN מעטר את להב סכיני הסדרה מתוצרת יקסל יפן

 嵐 - סדרת RAN סכינים יפניות 69 שכבות פלדת דמשק,

סדרת סכיני מטבח יפניות מחושלות ב- 69 שכבות פלדת דמשק, זוכת מדלית הזהב לסכיני המטבח האיכותיות ביותר במבחן ETM Test Magazine הגרמני. הסכינים מצוידים בלהב חיתוך חד ביותר, הבנוי מסגסוגת פחמנית ייחודית וחזקה, ברמת 61 במדד רוקוול, עשוי ליבת פלדה יפנית Japanese VG10 Cobalt Gold Stainless Steel מחושלת ל- 69 שכבות פלדת דמשק, בעלת מרקם ייחודי ומרהיב
ידית הסכין עשויה Canvas-Micarta שחור, תוצר טבעי עמיד ויציב במיוחד, העשוי משילוב של שרף ואריג פשתן, ומסומרת, באמצעות שני פיני מסמרת וטבעת סוגר אחורי מפלדת אלחלד 18/10, המשלימים יצירה יציבה ומאוזנת במיוחד.
סכיני הסדרה, הינם תוצר של מיטב הטכנולוגיה המתקדמת ועבודת חרשי ברזל מומחים, המשלבת כישורים וניסיון שפותחו בטכניקות ייצור החרבות היפניות, שהועברו מדור לדור במשך למעלה מ- 700 שנה, בבירת הפלדה וייצור החרבות וסכינים, סקי-יפן 

סדרת Ran של Yaxell יפן 69 שכבות פלדת דמשק  - זוכת מדלית זהב

סכינים יפניות בסדרת RAN של יקסל יפן - יצירת מופת קולינריתסדרת Ran של Yaxell יפן 69 שכבות פלדת דמשק  - זוכת מדלית הזהב לסכיני המטבח האיכותיות ביותר במבחן TestMagazine הגרמני – יצירת מופת שהינה "גולד סטנדרט" בעיקר בזכות להב החיתוך המרשים, ידית המיקרטה המחוברת למבנה סכין מאוזן להפליא ויחס עלות תועלת מעולה - תמורה אופטימאלית להשקעתכם בסכין מטבח

 

לוגו יקסל על להב סכין שף יפני RAN 69 שכבות פלדה תוצרת יפןבאופן כללי, להב סכין יפני הינו תוצר העושה שימוש בפלדה עם תכולת פחמן גבוהה יחסית לפלדות המיוצרות במפעלים מערביים. ביפן פותחו גם פלדות מתקדמות המשלבות את עוצמת איכותה של הפלדה עשירת הפחמן, עם פרקטיות האל-חלד, דוגמת ה-VG10 (V Gold 10), המשולבת כליבת פלדת דמשק בסכין היפנית  סכינים יפניות מפלדת דמשק מחושלות לדרגות קשיות של כ- 61 רוקוול, כלומר לפחות 50% חזקות יותר ממרבית הסכינים ה"מערביות". נתון מרשים זה מושג באמצעות ייצור סכינים מפלדת דמשק (פלדה "מקופלת") המכונה בעגה מקצועית כ- pattern welded, פלדה זו עשויה משילוב שכבות של פלדת פחמן ופלדה רכה, בתהליך עתיק יומין לייצור פלדה מהיתוך סוגי ברזל שונים, מקופלים ומחושלים יחדיו, ליצירת להב ברזל חזק ביותר, אך בה בעת גמיש, ובעל עמידות גבוהה לשבר וסדיקה. השכבות והקיפולים, יוצרים להב חיתוך חד ביותר בעל מרקם מיוחד במינו ומרהיב ביופיו של קווי סנסואי, בשילוב ריקוע מסורתי יפני מרהיב, על חזות ובעל איכות גבוהה מן הברזל שממנו נוצר. חשוב להבהיר כי במונח פלדת דמשק אין הכוונה לסוג מסוים של פלדה, אלא לטכניקת בניית הלהב מחישול רבדים מקופלים של סוגי פלדות שונים. כיוון שלהבי הדמשק מורכבים מפלדות שונות המחושלות יחדיו, איכות הלהב שנוצר בטכניקה זו, היא תוצר של סוג הפלדה שנעשה בה שימוש, ומומחיות חרשי הברזל בחישול. פלדת דמשק נחשבת כ"חומר הטוב ביותר" ליצירת להב חזק, חד ביותר ומאוד מדויק, שעליונותה הוכחה ללא עוררין ביצירת חרב הקאטאנה היפנית.

בתהליך חישולה, עוברת הפלדה תהליך רב שלבי של חשיפה לחום גבוה מאוד, ומיד לאחריו נחשפת למפל טמפרטורה בהקפאה, באופן חוזר חלילה מס' פעמים, תוך בקרת טמפרטורה מדויקת. תהליך זה משפר את חוזקה ועמידותה של הפלדה, ואף תורם לעמידותה בפני הכתמה והחלדה. לפלדת הדמשק, יכולת עמידות גבוהה בפני שבר, הודות לחוזק הפלדה, הנשען על חישול רב שכבתי של פלדה קשה ורכה, שיעילותה הוכחה כבר מאות שנים בעליונותן של החרבות היפניות. הפלדה לא תאבד לעולם את גמישותה, למרות חוזקה, הודות לשילוב שכבות המתכת הרכה במבנה הרב שכבתי שלה. חישול הפלדה ב- 69 "קיפולים", יוצר מבנה מיקרוסקופי הדוק, הבא לידי ביטוי בחוזקה של הפלדה, המאפשר השחזת הלהב לחדות גבוהה, שגם נשמרת לזמן ממושך יותר. לעומתן, סכינים בדרגת קשיות נמוכה יותר (54-56), לא תשמורנה על חדות הלהב לאורך זמן, ותדרושנה הרבה יותר השחזות. המבנה הרב שכבתי של הפלדה אף מקל על תחזוקת הלהב, ומאפשר השחזה או ליטוש לשימור או שחזור חדות הלהב, על פי הצורך.

סכינים יפניות מסדרת RAN 69 שכבות פלדה תוצרת Yaxell Japan

תמונת חתך פלדת דמשק - תחת הגדלת מיקרוסקופ X 100. ליבת פלדה VG-10 עטופה 34 שכבות פלדה רכה וקשה מכל צד היוצרות גוש פלדת דמשק בן 69 שכבותלפלדת הדמשק, יכולת עמידות גבוהה בפני שבר, הודות לחוזק הפלדה, הנשען על חישול רב שכבתי של פלדה קשה ורכה, שיעילותה הוכחה כבר מאות שנים בעליונותן של החרבות היפניות. הפלדה לא תאבד לעולם את גמישותה, למרות חוזקה, הודות לשילוב שכבות המתכת הרכה במבנה הרב שכבתי שלה. חישול הפלדה ב- 69 "קיפולים", יוצר מבנה מיקרוסקופי הדוק, הבא לידי ביטוי בחוזקה של הפלדה, המאפשר השחזת הלהב לחדות גבוהה, שגם נשמרת לזמן ממושך יותר. לעומתן, סכינים בדרגת קשיות נמוכה יותר (54-56), לא תשמורנה על חדות הלהב לאורך זמן, ותדרושנה הרבה יותר השחזות. המבנה הרב שכבתי של הפלדה אף מקל על תחזוקת הלהב, ומאפשר השחזה או ליטוש לשימור או שחזור חדות הלהב, על פי הצורך.

וידאו

כמה חד? שלושה בקבוקי מים במכת סכין אחת - באמצעות סכין שף Yaxell מסדרת RAN של Yaxell Japan
חותכים גזר לפרוסות ג'וליאנים וקוביות באמצעות סכין סנטוקו קצר מסדרת Super GOU של Yaxell Japan – 53 שניות הדגמה

הוראות שימוש

לוגו Yaxell Japan - Original Japanese damascus knives since 1932מאז 1932 חברת Yaxell תורמת לעיצוב תרבות המטבח באספקת סכיני מטבח איכותיים. סכיני המטבח שלנו מקובלים ומוכרים במטבחים רבים בעולם, ובזכותם Yaxell הינה אחת מחמש ספקיות הסכינים הגדולות בעולם. סכיני פלדת הדמשק שלנו משמשות את מיטב השפים הצרפתיים, וזוכות לפופולאריות עצומה בקרב חובבי המטבח.

סכיני סדרת RAN מצוידים בלהב חיתוך חד ביותר, הבנוי מסגסוגת פחמנית ייחודית וחזקה, ברמת 61 במדד רוקוול, עשוי סגסוגת פלדה יפנית VG10 הבנויה מ- 69 שכבות פלדת דמשק, בעלת מרקם ייחודי ומרהיב. 

אנו תקווה כי תעשו שימוש מושכל בסכיני האיכות של Yaxell יפן, תוך הקפדה על תחזוקתם הנדרשת כך שיוכלו לשמש אתכם לשנים רבות. אנו ממליצים לקרוא בעיון, ולהקפיד על הוראות השימוש והתחזוקה המפורטות לעיל. הנכם מוזמנים אף לגלוש במגזין באתר האינטרנט שלנו במדור שימוש ותחזוקת סכינים ולעיין במידע שימושי לסכיני מטבח אודות השימוש והתחזוקה לסכיני Yaxell, להשגת הנאה מירבית מן הסכין האיכותית שרכשתם.

כללי –

  • סכינים נועדו לחיתוך בלבד, ולא שחרור מכסים, או פתיחת קופסאות שימורים.
  • אין להשתמש בסכין לקיצוץ וחיתוך עצמות או עצמים קפואים.
  • השתמשו תמיד בסכין חד, ועל גבי משטח חיתוך מתאים העשוי עץ או מפלסטיק. אין לחתוך ישירות על משטח השייש במטבח, או על משטחי חיתוך מזכוכית.

ניקוי –

  • טפלו בסכינים שלכם בזהירות כדי למנוע היסדקות, חתכים והתקהות החורפה (חוד הלהב). אנו ממליצים על ניקיון הסכין באופן ידני, תוך שימוש בדטרגנט עדין, שטיפה עדינה במים פושרים, ויבוש מוחלט במטלית רכה.
  • שימוש בכמות גדולה של דטרגנט, או כאשר סכינים אינם מנוקים ישירות לאחר השימוש, או כאשר סכין אינו מיובש היטב - עלולים להוביל להופעת נקודות קורוזיה. ברוב המקרים נקודות אלו ניתנות להסרה בקלות עם חומר ניקוי לנירוסטה, הניתן להשגה כמעט כל חנויות לכלי בית, או לחילופין למסור את הסכין להברקה.
  • הימנעו משטיפת סכיני מטבח במדיח כלים או במים חמים

אחסון –

  • יש לאחסן סכינים היטב כדי לשמור על הקצוות שלהם. מומלצים - פס מגנטי לתליית סכינים, מתקן מעץ סטנד/בלוק או מגש מגירה עם חריצים מבודדים בין כל להב.
  • אם אתם מאחסנים סכינים במגירה פתוחה, וודאו שהיא עטופה מרופדת בחומר בלתי מחליק.
  • הרחיקו את הסכין מהישג ידם של ילדים

חדות -

  • שמירה על חדות הסכינים היא הדרך הטובה ביותר להבטיח את אריכות ימיהם, באמצעות אמצעי השחזה התמתאימים לקשיות הפלדה וישמרו על חיסום הפלדה - משחיז סכינים RANSHARP או משחיז סכינים GOUSHARP, או אבן השחזה רטובה. אמצעים אלו הינם בגדר פריט משלים לטיפול בסכיניכם.
  • יש לעשות שימוש אך ורק במשחיזים שאושרו ע"י היצרן. שימוש במשחיז סכינים לא מתאים, או באבן השחזה זולה עלול לגרום לנזק משמעותי לסכין

כל הזכויות שמורות © סושף ®