מה עושים על מנת שלחם לא יידבק לתבנית וישתחרר בקלות

לא פעם אנו נשאלים מה עושים על מנת שלחם לא יידבק לתבנית וישתחרר בקלות? אז קבלו 9 טיפים שימושיים לאפית לחם בתבנית ברזל יצוק

  • התאימו את כמות הבצק לנפח התבנית 
  • שמנו או קמחו היטב את התבנית, והכניסו את הבצק ב- ¾ תפיחה. הימנעו מלהצמיד את הבצק לדפנות התבנית, והשאירו מרווח גם לעבר המכסה
  • מומלץ לשמן את דופן התבנית לפני שמקמחים, ע"מ שהקמח ייצמד היטב לדפנות
  • כדי להימנע גם מאפקט הדבקה של הקמח והפיכתו לדבק, כדאי להשתמש לקימוח בקמח גס יחסית כמו קמח תירס, סולת או קמח אורז
  • אין להסיר את מכסה התבנית במהלך האפיה, אלא רק לקראת תום התהליך – לבקרה על ההשחמה
  • משך האפיה משתנה כתלות בסוג התנור, ובאפיה עם או ללא אבן – ודורש סוג של ניסוי וטעיה - אם הלחם השחים מהר מידי, הנמיכו את חום התנור
  • במהלך האפיה, הפעילו את החימום בתנור גם בחלקו העליון וגם בתחתון - ע"מ לקבל חום אחיד והיקפי ללחם שלכם
  • אם אתם משתמשים באבן אפיה בתנור (מומלץ) – חממו את התנור מראש עם האבן בתוכו, לפני הכנסת התבנית לאפית הלחם
  • צינון הלחם בתבנית ע"ג רשת מוגבהת, הוא חלק בלתי נפרד מהאפייה. חשוב לדעת שבמהלך האפיה הבצק ממשיך לתפוח בתבנית, אך כאשר הוא מונח לצינון - הוא מתחיל להתכווץ קלות, ובתום הקירור ישתחרר בקלות יחסית. לכן המתינו בסבלנות והימנעו מהוצאת הלחם מהתבנית, כל עוד התבנית עדיין חמה למגע