מה עושים על מנת שלחם לא יידבק לתבנית וישתחרר בקלות
לא פעם אנו נשאלים מה עושים על מנת שלחם לא יידבק לתבנית וישתחרר בקלות? אז קבלו 9 טיפים שימושיים לאפית לחם בתבנית ברזל יצוק
- התאימו את כמות הבצק לנפח התבנית
- שמנו או קמחו היטב את התבנית, והכניסו את הבצק ב- ¾ תפיחה. הימנעו מלהצמיד את הבצק לדפנות התבנית, והשאירו מרווח גם לעבר המכסה
- מומלץ לשמן את דופן התבנית לפני שמקמחים, ע"מ שהקמח ייצמד היטב לדפנות
- כדי להימנע גם מאפקט הדבקה של הקמח והפיכתו לדבק, כדאי להשתמש לקימוח בקמח גס יחסית כמו קמח תירס, סולת או קמח אורז
- אין להסיר את מכסה התבנית במהלך האפיה, אלא רק לקראת תום התהליך – לבקרה על ההשחמה
- משך האפיה משתנה כתלות בסוג התנור, ובאפיה עם או ללא אבן – ודורש סוג של ניסוי וטעיה - אם הלחם השחים מהר מידי, הנמיכו את חום התנור
- במהלך האפיה, הפעילו את החימום בתנור גם בחלקו העליון וגם בתחתון - ע"מ לקבל חום אחיד והיקפי ללחם שלכם
- אם אתם משתמשים באבן אפיה בתנור (מומלץ) – חממו את התנור מראש עם האבן בתוכו, לפני הכנסת התבנית לאפית הלחם
- צינון הלחם בתבנית ע"ג רשת מוגבהת, הוא חלק בלתי נפרד מהאפייה. חשוב לדעת שבמהלך האפיה הבצק ממשיך לתפוח בתבנית, אך כאשר הוא מונח לצינון - הוא מתחיל להתכווץ קלות, ובתום הקירור ישתחרר בקלות יחסית. לכן המתינו בסבלנות והימנעו מהוצאת הלחם מהתבנית, כל עוד התבנית עדיין חמה למגע